Meniu Principal

„Drumul Corvinilor”, aproape de forma finală

-a început montarea panourilor care vor compune expoziţia istorică în aer liber intitulată „Drumul Corvinilor”

Aceasta se va întinde pe o lungime de aproximativ 260 de metri, pe b-dul Traian, de la staţia de autobuz din zona Ceangăi până la giratoriul din dreptul magazinului Dedeman.

Cele 59 de panouri înalte de 1,9 metri şi late de 3 metri, despărţite de panouri-stâlp înalte de 2,5 m şi late de 1,4 metri, prezintă principalii membri ai familiei nobiliare de Hunedoara, rezumă cele mai importante momente din istoria Corvinilor şi expun cele mai răspândite legende ale Castelului precum şi fazele de construcţie ale edificiului medieval de la Hunedoara.

Principalul scop al acestui proiect este crearea unui nou punct de atracţie în municipiul Hunedoara şi, implicit, promovarea turistică a oraşului. În subsidiar, „Drumul Corvinilor” mai rezolvă două probleme: îmbunătăţeşte înfăţişarea zonei şi prezintă în mod accesibil una dintre cele mai importante perioade ale istoriei locului. Panourile vor beneficia şi de o instalaţie de iluminat.

Bobouțanu: Avem motive să fim mândri că suntem hunedoreni

„Cred că este o expoziţie unică în Transilvania. Am dorit ca vizitatorii Castelului Corvinilor, 500.000 la număr într-un an fără pandemie, să fie întâmpinaţi în oraş cu o amenajare care să-i impresioneze. „Drumul Corvinilor” le va fi util şi localnicilor, mai ales celor mici, care încă nu cunosc fabuloasa poveste a familiei Corvinilor. Cred că şi aspectul zonei este astfel îmbunătăţit. Noi, cu toţii, avem motive să fim mândri că suntem hunedoreni, iar «Drumul Corvinilor» va fi, sper eu, un alt element care ne va ajuta să ne consolidăm acest sentiment”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.