Meniu Principal

Liberalul, Călin Marian recunoaște: Bosch n-a venit la Simeria din cauza fostului primar, Emil Rîșteiu

Invitat în emisiunea “Ora Exactă” la postul local de televiziune Antena 3 Deva, Călin Marian candidatul PNL la CJ Hunedoara, s-a lansat într-un discurs populist pe tema locurilor de muncă. La teorie, din câte se pare, fostul prefect Călin Marian stă bine. A explicat cum este cu investitorii, cu locurile de muncă bine plătite… toată “poezia” pe care o auzim de mai bine de două decenii. Și pentru că și-a adus aminte și de investiția Bosch la Simeria, Călin Marian s-a gândit să profite de moment și s-a lansat în tot felul de speculații. Doar că moderatorul l-a adus cu “picioarele pe pământ” și i-a amintit că cel care se împăuna cu această investiție, explicând tuturor cum aduce el Bosch-ul la Simeria, nu a fost nimeni altul decât Emil Rîșteiu.

Pus în fața evidențelor, Călin Marian n-a avut încotro și i-a dat “daună totală”, prietenului său Emil Rîșteiu.

Dialogul dintre moderator și candidatul PNL la CJ Hunedoara:

 Călin Marian: Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat cu investiția Bosch la Simeria.

Moderator: Păi de ce n-a venit Bosch?

Călin Marian: N-a venit pentru că nu au reușit să gestioneze…

Moderator: Cine?

Călin Marian: Conducerea care era la acel moment

Moderator: Nu conducerea Simeriei ?

Călin Marian: Conducerea din Simeria și cu președintele Consiliului Județean de pe vremea aia…

Moderator: Și cine era?

Călin Marian: Era domnul Bobora

Moderator: Și, primar în Simeria era cel care candidează acum pentru PNL…

Călin Marian Da… din păcate!

Înțelegându-și gafa, ca să „dreagă busuiocul”, fostul prefect a „întors-o ca la Ploiești” și a dat vina pe Guvern.

 Laurențiu Nistor a sprijint această investiție, doar că Rîșteiu a „dat-o de gard”

Că investiția Bosch la Simeria, rămâne un eșec răsunător și că a fost cauzată de incompetența și orgoliul prostesc al lui Emil Rîșteiu, asta o știe toată lumea. Practic, Emil Rîșteiu în încercarea de a poza în omul care aduce investitori la Simeria n-a mai ținut cont de nimic și a luat pe „persoană fizică” această investiție. Despre acest lucru a vorbit și președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, care în acea perioadă era deputat în Parlamentul României.

Președintele CJ Hunedoara a povestit cum l-a ajutat pe Emil Rîșteiu să obțină de la Guvern suma de patru milioane de lei( 40 de miliarde de lei vechi) pentru a putea elibera terenul de o conductă de gaz care traversa în diagonală respectiva proprietate. 

” Acest individ, pentru că om nu poate fi numit pentru ce a făcut în ultimii trei ani și jumătate în Consiliul Local Simeria, a venit la mine, eram parlamentar. Mi-a spus că vrea să ia un împrumut din bancă pentru a muta conducta de gaz care traversa terenul respectiv. I-am spus, că nu trebuie să ia un împrumut și să îndatoreze orașul și că mă voi ocupa eu de această problemă. L-am luat de „mânuță”, mai bine îl „luam de urechi”, și l-am dus la prim-ministrul României pentru a găsi o soluție. Printr-o Hotărâre de Guvern, a fost alocată orașului Simeria suma de 40 de miliarde de lei vechi, pentru a muta respectiva conductă. Banii au fost cheltuiți, conducta a fost mutată, iar acum pe terenul respectiv crește rapiță! Atât a putut, acest Emil Rîșteiu. M-a mințit și pe mine și pe simerieni că a rezolvat cu această investiție”, a povestit Laurențiu Nistor.