Meniu Principal

Hunedoara, promovată la Târgul internațional de turism de la Bruxelles

Reprezentanții județului Hunedoara au participat la cel mai important târg internaţional de turism din Belgia

La finele lunii martie, la Bruxelles, s-a deschis Salon des Vacances, un eveniment care a reunit participarea specialiştilor din domeniul turismului mondial. La această ediție, județul Hunedoara a ocupat un loc de onoare în standul României, beneficiind de un spațiu de promovare care s-a adresat unui public eterogen important.

Hunedoara la cel mai important târg internaţional de turism din Belgia! Bruxelles – Salon des Vacances !

 

Belgia este o importantă piaţă emiţătoare de turişti, fapt la care se adaugă statutul unic al oraşului Bruxelles, ca sediu principal al instituţiilor Uniunii Europene, ceea ce implică totodată prezenţa unei game vaste de organizaţii, reprezentanţe oficiale naţionale şi regionale, companii multinaţionale sau organizaţii non-guvernamentale.

Participarea județului nostru la acest târg important a urmărit atragerea unui flux semnificativ de turişti, pe o gamă largă de produse turistice, pornind de la ecoturism, turism activ în natură, agroturism și până la circuite culturale.

Turiștii belgieni sunt încântați să descopere Hunedoara

 Zilele au fost pline la Salon des Vacances Bruxelles. Standul României s-a dovedit neîncăpător pentru numeroșii vizitatori interesați de oferta turistică a țării noastre. Reprezentanții județului Hunedoara  au fructificat din plin această uriașă oportunitate, arătând lumii cu ce ne mândrim în materie de istorie, tradiții, gastronomie, natură și cultură. Salon des Vacances este cel mai mare eveniment turistic din Belgia, reprezentând o platformă extraordinară de comunicare spre o audiență internațională.

Ambasadorul României în Belgia a vizitat, pe 25 martie, standul național al României din cadrul Târgului de turism de la Bruxelles (Salon des Vacances de Bruxelles). Acesta, aflat la cea de-a 63 -a editie, s-a desfășurat în perioada 24-27 martie 2022 și a găzduit pavilioane naționale din peste 30 de state. La pavilionul României, organizat de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, au participat expozanți români din toate zonele tradiționale care promovează circuite naționale, agroturismul, pachetele de tip city break, turismul activ, de aventură și cel balnear. Au fost prezentate tradiții populare, monumente istorice, parcuri naționale din Bucovina, Țara Hațegului, Delta Dunării și alte zone ale României.

Țara noastră este o prezență constantă la Târgul de turism de la Bruxelles, iar expozanții români s-au aflat în atenția publicului belgian, care a manifestat un real interes pentru România ca destinație turistică.