Meniu Principal

SIMERIA: Finanțări europene și guvernamentale pe „bandă rulantă”

40 DE MILIOANE DE EURO ESTE VALOAREA FINANȚĂRILOR OBȚINUTE DE IULIUS BEDEA ÎN DOAR TREI ANI! CEL MAI MARE BUGET DE INVESTIȚII PE CARE ORAȘUL SIMERIA L-A  AVUT VREODATĂ ÎN ISTORIA LUI

Primarul Iulius Bedea a fost înștiințat de Agenția Națională pentru Locuințe să transmită situația amplasamentelor blocurilor ANL ce urmează a fi construite în noul cartier rezidențial “Traian”, pentru a fi incluse la finanțare.

Până la această dată, pentru cartierul Traian, primarul Iulius Bedea are o finanțare din fonduri europene de aproape 1,6 milioane de euro, pentru construcția a trei blocuri.

NOUA ZONĂ REZIDENȚIALĂ A ORAȘULUI SIMERIA, CARTIERUL “TRAIAN” INCLUSĂ PENTRU FINANȚAREA A ÎNCĂ DOUĂ BLOCURI ANL

Agenția Națională de Locuințe, m-a informat prin adresa înregistrată cu nr. 2458/22.02.2024, că orașul Simeria este inclus în lista INVESTIȚIILOR NOI prin programul de construcții de locuințe pentru tineri. Proiectul a fost depus spre finanțare în anul 2022 și prevede construcția a două blocuri P+3E cu un total de 40 apartamente (20/bloc). Proiectul are o valoare de peste 1.800.000 Euro.

Pentru cartierul rezidențial Traian, mai avem deja un contract de finanțare cu fonduri europene, pentru construcția a trei blocuri nZEB+ pentru tineri. Valoarea acestui proiectul este de aproape 1.600.000 Euro. Pentru această investiție, anul acesta vom demara procedura de achiziție a lucrărilor.

Cele 5 blocuri pentru tineri, pe care le-am precizat mai sus (3 nZEB+ și 2 ANL) vor fi integrate în NOUL CARTIER REZIDENȚIAL „TRAIAN” DIN SIMERIA, ce va avea în componență:

  • 7 blocuri pentru tineri (3 nZEB+, 4 ANL) în total 98 apartamente
  • 15 case pentru tineri (vom atribui terenuri tinerilor pentru construcție)
  • grădiniță
  • un complex comercial
  • loc de joacă
  • infrastructură stradală, parcări și iluminat public
  • zone verzi și pietonale, inclusiv mobilier urban.

Iulius Bedea,

Primarul Orașului Simeria