Meniu Principal

Iulius Bedea: Am luat decizia de a pleca din ProRomânia. Analizez o candidatură la Primăria Simeria

Au mai trecut patru ani și constat cu regret că Simeria a rămas în urmă. Suntem o familie care a privit cu optimism în viitor, care și-a făcut planuri, a visat la acel viitor, dar din păcate termenul pe care l-am fixat pentru planurile noastre se dovedește a fi ancorat tot în viitor. N-o spun ca un reproș este o constatare.

Am ratat oportunitățile vremii spunându-ne parcă de fiecare dată, lasă că de anul viitor vom face, vom reuși. Timpul a trecut și din păcate nu am putut să depășim momentul. Nu am reușit să facem pasul care să ne scoată din anonimat. Nu am reușit să ținem pasul cu vremurile.

Auzim primarii din Hunedoara, Orăștie, Deva sau Geoagiu vorbind de implementarea unor proiecte cu finanțare europeană . Sunt proiecte realizate în ultimii patru ani. Proiecte care peste un an sau doi vor deveni realitate. Dar nouă nu ne-a ieșit. Nouă ne-a rămas să privim în viitor.

În urmă cu patru ani am candidat la Primăria Simeria. Poate n-am fost destul de convingător pentru o parte dintre locuitorii Simeriei, deși îmi doream din tot sufletul să fac ceva pentru acest oraș.

Privesc o candidatură la Primăria Simeria ca pe un lucru extrem de serios. Mă leagă atât de multe amintiri de aceste locuri. Orașul Simeria mi-a dat totul. Aici am crescut și m-am format ca om, aici mi-am întemeiat o familie și poate cel mai important aici mi-am construit viitorul.

Tocmai de aceea, îmi doresc ca acest oraș să rămână atractiv și pentru tânăra generație, pentru copiii noștri. Să fie locul unde o parte dintre cei plecați să-și dorească să se întoarcă. Pentru că Simeria trebuie să rămână locul pe care tinerii să-l considere ca fiind… acasă.

Dar pentru asta, generația noastră trebuie să construiască, să țină pasul cu vremurile.

Am luat decizia de a pleca din ProRomânia pentru că îmi doresc să candidez la Simeria. Analizez această posibilitate pentru că nu vreau ca peste un an sau doi să regret că nu am încercat.

Că am ratat oportunitatea de a încerca să vă conving, din nou, că putem face mai mult pentru orașul nostru.

Iulius Bedea