Meniu Principal

Horia Constantinescu, Șeful ANPC: Tanti Ridzi, jegul nu poate fi negociat!

Tanti Ridzi zarurile au fost aruncate! Voi ajunge la tine cât de curând…

Un control al inspectorilor Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) în Valea Jiului a făcut valuri în județul Hunedoara. Unul din magazinele controlate de inspectori a fost cel al soției primarului municipiului Petroșani, Monica Iacob Ridzi. După aceste controale a avut loc o întâlnire la Prefectură, convocată de primarul municipiului Petroșani, unde s-au lansat acuzații la adresa inspectorilor ANPC. Acest fapt l-a determinat pe șeful ANPC, Horia Constantinescu să posteze pe pagina de socializare un mesaj video: https://www.facebook.com/ComisarHoriaConstantinescu/videos/311821778566704

În acest mesaj, Horia Constantinescu dă de înțeles, printre altele, că există inspectori OPC din județul Hunedoara care nu își exercită în mod onest datoria față de consumatori.

“Am primit un mesaj de la nivelul județului Hunedoara de la colegii mei din regiunea respectivă. Am înțeles că la acest moment este în plină desfășurare o ședință organizată la Prefectură, legată de acțiunile pe care noi le-am desfășurat în zona Valea Jiului.

Horia Constantinescu: “Pe acolo, am eu impresia că se cam lua șpagă!”

„Întorcându-mă la doamna, mult spus doamna pentru că a fi doamnă înseamnă să nu minți cu nerușinare.

Vă mai aduceți aminte de doamna Ridzi? Cea care a și executat o condamnare de ceva ani pentru niște fapte care cu siguranță s-au dovedit că le-a săvârșit. Dar iată că doamna Ridzi devine din lup o oaie îmbrăcată în haine de lup sau lup îmbrăcat în haine de oaie și pretinde că eu, personal, am fost și am dictat colegilor mei ce să facă.

Da, doamna Ridzi să vă zic ce se întâmpla pe acolo. Pe acolo am eu impresia că se cam lua șpagă! Pe acolo am impresia că se cam închideau ochii. Pentru că nu poate intra un comisar al Protecției Consumatorului într-un magazin împuțit cum era magazinul dumneavoastră și să nu ia nicio măsură. Aflându-mă în zona respectivă, am ajuns în Petroșani pentru a vedea care este fluxul pretinselor haine second-hand, repet gunoaie, primite în magazine. Nu aveți putere de imaginație, să vă imaginați debandada, mizeria și dezordinea din magazin. Lucru care mie mi s-a părut strigător la cer! Am și filmat, spre deosebire de tanti Ridzi minicinoasa, care spune că are ea pe camere cum am zis eu să dea amenda maximă. Îmi asum faptul că am apelat la comisarul regional să trimită de urgență echipă acolo pentru a desfășura o acțiune de control”, a povestit Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu: Cea mai vocală de la întâlnirea de la Prefectură era tanti Ridzi

 “Iată că cea mai vocală în cadrul întâlnirii de la Prefectură, cine era? Tanti Ridzi care spunea că eu și colegii mei am făcut niște abuzuri. Tanti Ridzi, mergi în instanță și noi venim în instanță cu poze și cu filmările. Și ăsta este un sfat pe care-l dau în general tuturor operatorilor economici care ne acuză de abuzuri. Să meargă în instanță să conteste procesele verbale. Noi vom veni acolo cu probe și vom arăta că nu putem negocia sănătatea și viața consumatorilor. Mă gândesc că un copil care ar ingera un aliment păstrat în condiții neconforme poate avea o suferință mai mare decât suferința de pripas pe care tanti Ridzi”, a concluzinonat șeful ANPC, Horia Constantinescu.