Meniu Principal

Vasilică Potecă: Banca Mondială confirmă măsurile pe care guvernul le-a luat în contextul pandemiei COVID-19

Pandemia Coronavirus ne-a surprins pe toți, cu griji în absolut toate domeniile importante și ne-a adus în situația de a fi nesiguri din punct de vedere economic și professional.

Având în vedere faptul că în contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, interesul public general reclamă adoptarea unor noi măsuri care să permită autorităților publice să intervină eficient și cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei.

Cele mai importante măsuri luate de România în contextul pandemiei

 România trece printr-o situație dificilă, printr-o perioadă de criză economică.

“Banca Mondială confirmă măsurile pe care guvernul le-a luat în contextul pandemiei COVID-19.

Cele mai importante și de succes măsuri luate în România au fost: amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport”, menționează senatorul PNL Vasilică Potecă.

154 de țări analizate și peste 3000 de măsuri financiare

 Conform declarației premierului Florin Cîțu, Banca Mondială a analizat un număr de 154 de țări și un total de peste 3000 de măsuri financiare luate de către acestea în contextul pandemiei.

“Analiza concluzionează că România, alături de țări precum SUA, Germania, Franța sau Australia, a avut cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr și aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19”, a precizat

premierul Florin Cîțu.

Trebuie să avem o economie performantă, o economie care să poată să plătească și salarii și pensii

Anul acesta, în continuare, trebuie să ne asigurăm că vom face investiții și să alocăm resurse către investiții pentru a genera creștere economică.

Doar dacă avem creștere economică putem să susținem nivelul actual de salarizare. Fără o creștere economică sustenabilă pe termen mediu și lung, fără investiții, nu avem cum să susținem acest nivel al salarizării.