Meniu Principal

Irinel Faur: Se execută activități în funcție de necesități și se mențin în stare practicabilă arterele de circulație

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală lucrează, cu utilajele din dotare, pentru curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și aleilor din municipiul Deva

Angajaţii Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, din subordinea municipalităţii, lucrează în această perioadă şi la strângerea frunzelor căzute din copaci pe trotuare şi străzi şi la curăţarea mecanică a zăpezii.

Astfel, pe străzile municipiului acţionează autospeciale pentru curăţarea mecanică a zăpezii şi împrăştierea materialului antiderapant, maşini pentru împrăştierea soluţiei de clorură de sodiu pentru a împiedica formarea poleiului, multicaruri care  împrăştia material antiderapant în zonele mai puţin accesibile, precum şi autoîncărcătoare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Tehnice a Primăriei Deva, în aproximativ o oră şi jumătate, utilajele de deszăpezire pot acoperi întreaga suprafaţă a oraşului şi localităţile aparţinătoare.

Se mențin în stare practicabilă arterele de circulație

„Se execută activități pe timp de zi și de noapte, în funcție de necesități și se mențin în stare practicabilă arterele de circulație, după cum urmează: curățat manual zăpadă și gheață, curățat mecanic zăpada cu utilaj cu lamă, cu plug tractat, încărcat manual și mecanic și transportat zăpadă și gheață, împrăștiat mecanic materiale antiderapante, curățarea gurilor de scurgere, depozitat material antiderapant, combaterea poleiului și a gheții prin stropire cu clorură de calciu”, se arată într-o informare transmisă, de Irinel Faur, directorul S.P.I.G.M. Deva.

Cetățenii au la dispoziție un dispecerat care coordonează activitatea de deszăpezire și care funcționează non-stop, până la data de 15 martie 2021, unde pot suna pentru probleme legate de această activitate.

Cetățenii municipiului Deva pot transmite către S.P.I.G.M. Deva sugestii, propuneri sau opinii

“Reamintim că devenii se pot adresa  Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva pentru prestarea unor activităţi economice cum ar fi: lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi şi lucrări de doborât arbori şi tăieri de corecţie pe domeniul privat care se vor executa pe cheltuiala proprie a solicitanţilor, după obţinerea avizelor şi acordurilor legale, producţie şi vânzare material dendro-floricol, închiriere maşini şi utilaje. Pentru posibile informații suplimentare si comenzi de lucru ne puteți contacta la sediul S.P.I.G.M. situat în municipiul Deva, str. Axente Sever nr. 40 sau la numărul de telefon: 0744 354 828. ”,  a menţionat Irinel Faur, directorul S.P.I.G.M. Deva.