Meniu Principal

La Casa de Cultură din Hunedoara, lucrările continuă

Lucrările la proiectul „Reabilitare Casa de Cultură Municipiul Hunedoara” au început în vara anului 2020. Valoarea contractului este de peste 2,7 milioane de euro.

Lucrările la exteriorul clădirii Casei de Cultură din municipiul Hunedoara au fost finalizate, așa că echipele de muncitori s-au mutat la interior, unde are loc o renovare totală a clădirii. Scaunele vechi, cortina, mocheta, corpurile de iluminat – toate au fost îndepărtate și urmează să fie înlocuite cu obiecte noi, în ton cu vremurile actuale.

Clădirea Casei de Cultură, căreia toți hunedorenii îi spun „teatru”, a fost ridicată în anii ‘50 și în cele șapte decenii a găzduit mii de spectacole teatrale, muzicale, seri „disco”, diverse evenimente de care oamenii își aduc aminte cu nostalgie. În viitorul apropiat, când reabilitarea va fi completă și clădirea va avea toate avizele de funcționare, ne vom bucura din nou de spectacole.

Până atunci, însă, întreaga clădire este un șantier. Se montează și demontează schele, muncitorii aplică soluții pe elementele decorative de pe tavanul sălii de spectacole de la etaj, unii montează geamurile uriașe, alții curăță sau vopsesc. Departe de „haosul organizat”, arhitectul șef și dirigintele de șantier discută despre culorile pe care le vor avea scaunele noi, mocheta și cortina. Apropo de scaune, în sala mare vor fi nu mai puțin de 483 de locuri. Spectacole să fie – dar nu și pandemie! – și vom avea, în sfârșit, un loc modern în care să organizăm toate evenimentele care nu se pot desfășura în aer liber.

Lucrările la proiectul „Reabilitare Casa de Cultură Municipiul Hunedoara” au început în vara anului 2020. Valoarea contractului este de peste 2,7 milioane de euro, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Hunedoara, dar și Primăria municipiului Hunedoara are o contribuție financiară importantă.