Meniu Principal

Spitalul municipal Hunedoara: Unitatea de Primiri Urgențe va fi modernizată

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă la Hunedoara intră în linie dreaptă: Consiliul Local a aprobat mai multe documente importante pentru realizarea a obiectivului
Consilierii locali ai municipiului Hunedoara au aprobat astăzi nota conceptuală, tema de proiectare şi studiul de fezabilitate pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.
Cele trei documentaţii amintite sunt obligatorii pentru întocmirea proiectului pentru care urmează să fie solicitată finanţare europeană prin Programul Sănătate.
Conform documentelor aprobate de Consiliul Local, noua clădire ridicată pentru modernizarea UPU va avea o suprafaţă totală de peste 2.000 de mp, dispusă pe trei niveluri (demisol, parter şi etaj).
Este vorba despre un proiect estimat la aproximativ 12 milioane de euro, din care o treime o reprezintă ridicarea construcţiei în sine, iar restul îl reprezintă dotările de care va trebui să beneficieze noua secţie de Urgenţe a spitalului din oraş. Mai ales în ultimii ani, am reuşit să modernizăm şi să dotăm Ambulatoriul spitalului şi majoritatea secţiilor acestuia. A rămas de rezolvat problema Urgenţei. Nu am dorit să ne rezumăm la o simplă zugrăveală a pereţilor actualei Urgenţe, pentru că nu am fi rezolvat nimic astfel. Am preferat să gândim un proiect complet, prin care să avem o secţie de Urgenţe cu adevărat modernă şi dotată la standarde europene, cu circuite separate pentru copii şi adulţi, cu spaţii de aşteptare, cu toate cabinetele necesare, rezerve cu toalete şi toate dotările şi facilităţile de care e nevoie. Sunt încrezător că vom reuşi să obţinem banii necesari anul acesta, astfel încât să putem trece cât mai rapid la licitaţiile pentru proiectare tehnică şi execuţie a lucrărilor.
Imaginile din această postare reprezintă conceptul proiectului: