Meniu Principal

Situația la unitățile spitalicești din subordinea CJ Hunedoara

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad sunt internați 58 de pacienți. În urma triajului epidemiologic, 12 pacienți sunt suspecți de infecția cu virusul SARCoV-2 și sunt izolați. Paturi libere: 64.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, sunt internați 62 de pacienți. Un pacient este suspect de infecție cu SARS-CoV-2. Paturi libere: 101.

La nivelul Unității de Asistență Medico-Socială Baia de Criș, doi angajați mai sunt internați pentru tratament Covid-19 (la SJU Deva).

INVESTIȚII:  Soluții pentru Castelul Nopcsa

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, s-a aflat joi în vizită de lucru la șantierul de reabilitare a Castelului Nopcsa din Săcel, comuna Sântămărie Orlea.

Alături de primarul comunei, Dumitru Oprean, de reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, ai Bibliotecii Județene „Ovidiu Densușianu”, ai Agenției de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara, împreună cu reprezentanții Serviciului Investiții din cadrul CJ Hunedoara și cu constructorii, s-a ridicat problema introducerii monumentului în circuitul turistic după finalizarea lucrărilor.

Concret este vorba despre dotările necesare și amenajarea zonei. În acest sens, au fost transmise solicitări și Academiei Române pentru identificarea celor mai corecte soluții.

Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiții în zonă, valorificarea forței de muncă disponibilă, a potențialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism și turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu și relief.

Obiectivul general al proiectului este recuperarea și valorizarea patrimoniului material, imaterial și promovarea acestuia în context regional și european.

Lucrările sunt executate de asocierea SC Metal Prod West SRL & SC Masecons 2010 SRL, iar valoarea contractului este de 9.151.826,76 milioane de lei. Fondurile au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul județului Hunedoara.

Lucrările au început în luna octombrie 2019, iar termenul de execuție este de 18 luni.

Biroul de presă