Meniu Principal

S-a lansat oficial site-ul www.produsdehunedoara.ro

Este vorba despre o inițiativă a Consiliului Județean Hunedoara și a Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara

 Prin intermediul acestei platforme on-line, micii și marii producători locali, artizanii și meșterii populari din județul nostru vor fi prezentați și promovați.

Pentru site-ul, care a devenit funcțional ieri, echipa ADEH a lucrat mai bine de două luni de zile.

Prin intermediul acestei platforme on-line, micii și marii producători locali, artizanii și meșterii populari din județul nostru vor fi prezentați și promovați, astfel încât consumatorii care doresc să cumpere produse autohtone să aibă la dispoziție un instrument modern și facil de informare.

Site-ul este structurat în patru mari categorii: Produse Agricole, Meșteri Populari, Artizanat și Produse de Artizanat, Magazine și Mari Producători, iar cei care vizitează platforma au posibilitatea de a filtra rezultatele căutării în funcție de zona etnografică de proveniență a produselor, dar și în funcție de tipul acestora: produse apicole, dulcețuri, siropuri, lactate și brânzeturi, fructe și legume, uleiuri, produse de panificație și așa mai departe.

O abordare distinctă s-a încercat în cazul meșterilor populari și artizanilor locali, în cazul acestora fiind create ecusoane prin care aceștia se prezintă și spun povestea meșteșugului sau a îndeletnicirii lor. Și această secțiune este structurată pe categorii distincte, astfel încât cei interesați pot găsi manufacturieri de obiecte din piele, lemn, confecții tradiționale, ceramică, icoane sau alte asemenea produse.

În site, rezultatele căutărilor nu vor returna doar informații și imagini de prezentare, ci și date de contact ale producătorilor, denumirea și adresa magazinelor sau a piețelor din care aceste produse pot fi cumpărate sau comandate.

Întrucât www.produsdehunedoara.ro reprezintă un proiect amplu și în continuă dezvoltare, invităm pe această cale să se înscrie pe această platformă cât mai mulți asemenea producători locali, precizând că această facilitate de promovare online le este oferită în mod gratuit. Înscrierea poate fi solicitată prin e-mail, la adresa adeh_hd@yahoo.com.

În paralel cu site-ul www.produsdehunedoara.ro, funcționează în continuare pagina de Facebook și grupul cu aceeași denumire, create deja pe această platformă de socializare.