Meniu Principal

Radu Budae: Se impune respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus

Apel pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19

“Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV2, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Hunedoara, precum și strădaniile de prevenire a răspândirii acestui virus, se impune respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

Prin urmare, facem un nou apel pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19. Astfel, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19 în județul Hunedoara, în contextul apariției unor cazuri dramatice, conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara reamintește hunedorenilor că se impune, în continuare, respectarea tuturor măsurilor de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2”, transmite Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, pentru o mai bună comunicare cu cetăţenii, continuă campania de promovare, în mediul on-line, a medicilor care activează în cadrul acestei unităţi sanitare.

 Dr. Cozma Irma Ioana, medic pediatru: „Medicina este tot o formă de artă, mai ales când lucrezi cu copiii”

Din echipa care alcătuiește ceea ce înseamnă din luna aprilie, anul curent, Cabinetul de Pediatrie din cadrul UPU, face parte și doctor Irma Cozma. Este un medic tânăr, entuziast care împletește în sine firea unui artist cu aceea a unui profesionist pragmatic.

 

A copilărit foarte aproape de Hunedoara, la Călan. Și, pentru că e iubitoare de artă, dr. Cozma a urmat cursurile Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva pe care l-a absolvit cu note care au clasat-o pe locul al treilea din întregul județ. Pe lângă faptul că pictează, doamna doctor cântă și la chitară și consideră că „medicina este tot o formă de artă, mai ales când lucrezi cu copiii”, motiv pentru care a ales să urmeze Facultatea de Medicină de la Timișoara.

Rezidențiatul l-a făcut tot în Timișoara, în cadrul prestigiosului Spital Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Dr. Cozma: „Spitalul îmi place. E foarte bine organizat și mă bucur că am colegi foarte deschiși și maleabili.”

 

„În timpul rezidentiatului, în fiecare vară, am fost medicul taberei “O rază de speranță”. Acolo am avut activități de joc, desen, pictură și așa mai departe”, a povestit doamna doctor.

Cum este pacientul pediatric? „Pacientul pediatric este cel care îți dă energie. Paradoxal, după o zi de consultații sunt plină de energie. Copiii mi-au dat tot felul de porecle, cum ar fi „doamna Clovnă” sau „doamna Broscuță”; mă amuză toate astea” Și, probabil, acesta e cel mai bun feedback la care poate spera un bun pediatru.

Dr. Cozma este cea care a pictat în culori vesele Cabinetul de Pediatrie din cadrul UPU. S-a arătat foarte mulțumită de creațiile dumneaei și a precizat totodată că la deschiderea Cabinetului a ținut cont de comentariile și solicitările venite din spațiul on-line.

Maria Hogman