Meniu Principal

Petru Mărginean: Cred că este momentul în care, absolut toți politicienii, trebuie să se pună, cu adevărat, în slujba oamenilor

Mă trezesc în fiecare dimineață și sper să fi fost un coșmar. Dar nu este. De la zi la zi este tot mai greu, tot mai dureros. Trăim între sirene ale ambulanțelor, imagini cu izolete, vedem medici și asistente costumați în echipamente greu de privit, darămite de purtat. Am auzit plânset de spaimă, am văzut oameni care pur și simplu au clacat. Este adevărat.

Nicio școală din lume nu te pregătește pentru o astfel de dramă, de o amploare fără margini. Nimeni nu a mai trăit așa ceva. Am văzut asistente disperate, plângând în hohote, speriate de boală, suferinde. Medici infectați care așteaptă momentul vindecării. Medici testați care așteaptă un rezultat care întârzie.
Apoi, am văzut salvare purtând pacienți între spitale, în miez de noapte. Văd toate astea și mă cutremur. Mă cutremur pentru ce va veni! Pentru că știm toți că e doar începutul. Că o ezitare de început, ne poate costa multe vieți pierdute. Nu doar numere într-o statistică. Oameni care se duc. Și îmi doresc să putem face mai mult.

Dumnezeu își face partea lui, dar noi trebuie să ne facem partea noastră.Mă gândesc la toți cei din prima linie care au nevoie de îmbărbătarea noastră, de respectul nostru, prețuirea noastră.

Pentru că niciun ban din lumea asta nu poate cumpăra Viață. Cred că este momentul în care, absolut toți politicienii, trebuie să se pună, cu adevărat, în slujba oamenilor. Nu mai e timp de bătălii politice care devin ridicole în astfel de momente, cruciale. Nu mai e loc de laude penibile îndreptate spre electorat. Pentru că astăzi vorbim doar de oameni. Oameni care au nevoie de solidaritate, de susținere, de încredere. Pentru că oamenii au nevoie să simtă că nu sunt singuri în acest război, că lupta este a tuturor.

Toți trebuie să ne facem partea. Că suntem printre cei din prima linie, că suntem printre cei care muncesc de-acasă, printre cei care doar așteaptă cu groază să treacă acest război. Nu știm când, nu știm cu ce pierderi.

Dar știm că doar uniți putem învinge boala și suferința! Dumnezeu să ne dea putere, să ne ajute să ne păstrăm speranța!

#haidețisăfimsolidari« (Stirea anterioara)