Meniu Principal

Ministerul Educației a modificat media minimă pentru acordarea bursei

Peste 700.000 de elevi rămân fără bursă de merit pentru că Ministerul Educației a modificat media minimă pentru acordarea ei

PSD condamnă decizia Ministerului Educației de a schimba peste noapte criteriile generale de acordare a burselor elevilor, fără vreo consultare cu asociațiile elevilor său părinților. PSD cere ministrului Educației să se întâlnească cu reprezentanții celor două categorii și să rezolve rapid această situație.

Ascociaţiile de elevi reclamă că modificarea făcută de Ministerul Educaţiei face ca 730.000 de elevi să nu mai primească bursa de merit.

Criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectaţi sute de mii de elevi din ţară. Conform asociaţiile de elevi, 730.000 de elevi din România rămân fără burse.

Ordinul a fost publicat peste noapte, pe 4 ianuarie 2022, fără a fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, ceea ce încalcă normele uzuale ale transparenţei decizionale prevăzute de Legea 52/2003.

PSD consideră că decizia ministrului Cîmpeanu este neinspirată si provoacă tensiune inutilă chiar la începutul noului semestru și îi cere să dialogheze cu elevii și părinții acestora pentru a găsi o soluție de ieșire din criză.

Natalia Intotero,

Deputat PSD(Stirea urmatoare) »