Meniu Principal

Încă un bloc din municipiul Deva va fi reabilitat termic cu fonduri europene

L-am desemnat pe colegul meu, Ovidiu Moș – Viceprimarul Municipiului Deva, să semneze luni, 20 martie 2023, la București, contractul de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe nr. 76, aflat pe strada Bejan din municipiul Deva. Valoarea totală a acestui proiect pe fonduri europene nerambursabile este de 3.596.702,83 lei (aproximativ 730.000 euro). Finanțarea acestui proiect se face prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Principalele lucrări care vor fi executate sunt: înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată, înlocuirea tâmplăriei interioare (uși și ferestre), închideri de balcoane/logii, termoizolare suprafețe opace, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planşeului peste subsol, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED,  instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare, repararea trotuarelor de protecţie, reabilitarea/modernizarea instalației electrice etc.  Blocul are 60 de apartamente amplasate pe 3 scări.

Reabilitarea termică a blocurilor este realizată în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, care în vedere o utilizare mai atentă a resurselor pentru a contribui în mod semnificativ la realizarea de economii și la creșterea economică. Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.

Mai multe detalii și suportul necesar puteți primi de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva. Continuăm să dezvoltăm şi să modernizăm Deva!

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 (Stirea urmatoare) »