Meniu Principal

Ilie Toma: Să aducem un omagiu închinat memoriei lui Avram Iancu

La Țebea, la mormântul Eroului Național Avram Iancu, reprezentanții organizației județene a PSD Hunedoara au adus un pios omagiu Crăișorului Munților

 

Din delegația condusă de președintele Laurențiu Nistor, au făcut parte parlamentarii social-democrați, Natalia Intotero, Ilie Toma și Viorel Sălan, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, administratorul public al județului, Costel Avram, și primari social-democrați.

 

“Cu toate că situația epidemiologică din România ne afectează pe toți, nu vom uita niciodată cine suntem cu adevărat și care ne sunt valorile și reperele istorice. La Țebea, ne-am adunat să rememorăm actele de vitejie al celor care s-au sacrificat pentru noi, să unim trecutul cu prezentul și să aducem un omagiu închinat memoriei lui Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 148 de ani. Ne-am regăsit din nou la Ţebea pentru a-l cinsti şi a-l comemora pe Avram Iancu, cel care ne-a redat curajul de a fi demni şi de a gândi liber. Prezenţa lui este încă vie în memoria şi inimile tuturor românilor, aşa cum o arată în fiecare an manifestările comemorative de la Gorunul lui Horea.

Pentru ca România să dăinuie în timp, trebuie să facem și noi ce au făcut înaintașii noștri: să ne sacrificăm, cu demnitate și să luptăm pentru a ne păstra vie identitatea.

Parlamentul României a consfinţit prin lege locul pe care Avram Iancu îl ocupă în istoria naţională. Pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc, fostul conducător al revoluţiei române din 1848-1849 din Transilvania este declarat «Erou al Naţiunii Române».

Ne îndreptăm atenția și spre pompierii României și îmi exprim recunoștința față de ei.

Actul eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848 rămâne viu în memoria noastră.

La mulți ani, pompierilor care s-au pus în slujba binelui și pentru care spiritul de sacrificiu este nemărginit!

Glorie Eterna Eroilor României!

Recunoștință Eternă Eroului Național Avram Iancu!”, transmite

Ilie Toma, deputat PSD.