Meniu Principal

Hunedoara: Direcția de Asistență Socială a ajutat sute de hunedoreni

Direcția de Asistență Socială a ajutat, în ultima săptămână, sute de hunedoreni care, dintr-un motiv sau altul, nu pot ieși în oraș ca să își procure alimente și alte bunuri de strictă necesitate.

Este vorba și despre persoane vârstnice, care au împlinit 65 de ani și nu au la cine să apeleze pentru cumpărături. Ca să nu fie nevoiți să iasă din case, Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcția de Asistență Socială, le-a pus la dispoziție două numere de telefon pe care le pot apela zilnic.

Acestea sunt:
0771-074262 (între orele 8:00 – 16:00)
0770-472363 (între orele 8:00 – 22:00)

Cheltuielile sunt suportate de către persoanele care solicită sprijin. Solicitările efectuate până la ora 13 vor fi onorate în aceeași zi, iar cele efectuate după ora 13 vor fi onorate în următoarea zi lucrătoare.

Pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, luate în evidență de către Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, se vor aplica reglementările privind acordarea ajutoarelor de urgență conform prevederilor din cuprinsul HCL nr. 76/2020, numai în baza adreselor oficiale primite de la DSP, Jandarmeria Română sau alte instituții abilitate.

Dar reprezentanții DAS nu așteaptă să fie sunați. Ei au luat deja legătura cu toți medicii de familie din oraș, pentru a-i pune în legătură cu vârstnicii aflați în dificultate, care nu au la cine să apeleze etc. Aceia care au rețete de ridicat de la policlinică apelează la Direcția de Asistență Socială, iar angajații le ridică rețetele, le procură medicamentele și le duc la domiciliu.

Monitorizăm, de asemenea, copiii care au unul sau ambii părinți în străinătate, în această situație sunt peste 500 de familii, iar mulți dintre copii au rămas în grija bunicilor. Acolo unde bunicii au peste 65 de ani și nu mai pot ieși din casă, îi ajutăm noi cu bunurile necesare.

Aproximativ 300 de hunedoreni cu handicap grav și care au asistent personal și peste 200 cu indemnizație sunt, de asemenea, în atenția reprezentanților Direcției de Asistență Socială.

În paralel, avem cinci echipe formate din câte două asistente medicale de la cabinetele școlare care merg din ușă în ușă pentru a-i informa pe hunedoreni că pot apela la serviciile DAS.

Atenție Toți angajații Primăriei au legitimații de serviciu!

Facem apel și pe această cale către persoanele care apelează la serviciile asistenților sociali să întocmească liste cu necesarul de alimente și alte bunuri pentru minimum 5 zile, altfel angajații vor fi suprasolicitați și nu vor mai putea face față numărului tot mai mare de cereri.