Meniu Principal

Hunedoara: 50 de ani de educaţie la Şcoala Generală nr. 9

Şcoala Gimnazială nr 1 – Corpul A (vechea Şcoală Generală nr. 9) a aniversat astăzi 50 de ani de activitate.
Momentul a fost unul cu totul special, la festivitate fiind prezente actuale şi foste cadre didactice ale şcolii, oameni care au mărturisit că, pentru ei, Şcoala 9 a însemnat chiar viaţa lor, locul în care şi-au început şi şi-au finalizat cariera la catedră, după decenii de muncă.
Pentru că, prin provocările cărora trebuie să le facă faţă, Şcoala Gimnazială Nr. 1 este o unitate educaţională importantă, la aniversare a participat şi doamna Maria Ştefănie – Inspector General al ISJ Hunedoara. „Am dorit neapărat să vin astăzi, aici, însoţită şi de mai mulţi colegi din cadrul Inspectoratului pentru a le arăta cadrelor didactice ale şcolii aprecierea noastră şi deosebita consideraţie pe care le-o purtăm. Dacă ar fi să caracterizez activitatea din această şcoală într-un singur cuvânt: dăruire”, a spus doamna Ştefănie.
Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 reuşesc, an de an, adevărate minuni. Provocările de aici par a fi şi mai mari decât în alte şcoli din oraş. Totuşi, rezultatele sunt foarte bune.
Noi, ca administraţie, ne-am orientat către trei lucruri importante: stradă, şcoală, spital. M-a întrebat cineva „Dar, totuşi, dintre cele trei care este cea mai importantă?”. Răspunsul meu a fost: „Educaţia”. Pentru că de la educaţie pleacă totul. O naţiune fără educaţie este o naţiune fără viitor, cu disparităţi sociale care se accelerează şi devin imposibil de surmontat, cu şanse de dezvoltare anulate şi cu lideri cărora le-ar fi imposibil să asigure progresul unui oraş sau progresul unei ţări. Am sprijinit această şcoală aşa cum vrem să susţinem fiecare şcoală din oraş, pentru că educaţia este la fel de importantă, indiferent de zonă sau cartier.
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara