Meniu Principal

Florin Oancea: Am demarat lucrările de construcție a capelei mortuare din satul Bârcea Mică

Termenul de execuție este de 6 luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor. Valoarea totală a investiției (servicii de proiectare și execuție lucrări) este de 609.551,180 lei cu TVA.

 Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Casa Mortuară de la Bârcea Mică și am predat amplasamentul constructorului care a demarat astăzi, lucrările.

Va fi o construcție nouă, branșată la toate utilitățile și dotată cu obiecte sanitare și mobilier specific. Terenul va fi împrejmuit cu gard și vor fi realizate două porți, una pentru accesul pietonal și cealaltă pentru acces auto.

În curtea capelei vor fi executate alei și platforme de circulație auto și pietonale.

Clădirea va avea ca și capacități funcționale:

Cameră funerară

Cameră oficiu

Un grup sanitar pentru persoanele cu handicap

Două grupuri sanitare, pentru femei și bărbați

În satul Bârcea Mică nu există o clădire cu această destinație care să ofere condiții decente pentru păstrarea persoanelor decedate și pentru oficierea slujbelor religioase de înhumare a acestora. Localnicii sunt nevoiți să se deplaseze pentru acest tip de serviciu aproape 10 km până la cea mai apropiată capelă mortuară.

La finalul lucrărilor, locuitorii din satul Bârcea Mică vor avea o casă mortuară modernă care va respecta toate standardele în domeniu.

Ne onorăm promisiunile!

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva