Meniu Principal

Durbacă, directorul CEVJ zice că așteaptă să-i intre ca să poată plăti

Cinci milioane de euro cheltuiți ilegal la Complexul Energetic Valea Jiului

Încercând să explice cum a cheltuit ilegal cinci milioane de euro în două luni, Eusebiu Durbacă directorul complexului energetic a dat impresia că a fost luat de liberali din fața aparatului de păcănele și pus în fruntea complexului. Astfel, dacă senatorul Cristian Resmeriță i-a atras atenția directorului CEVJ, că joacă banii Statului la păcănele cu acest Complex Energetic, Durbacă a declarat că așteptă să-i intre ca să poată plăti. Probabil așteaptă să-i intre o dublă sau o lămâie, să ia potul cel mare! Asta, pentru că, despre ce urma să-i intre sau de unde să-i intre, Durbacă n-a precizat nimic.

 Cristian Resmeriță: Complexul Energetic Valea Jiului a ajuns un „jucător la păcănele

Conform raportului prezentat de cei care conduc Complexul Energetic Valea Jiului, această entitate eneregetică trebuie să restituie bugetului de stat, suma de 24 de milioane de lei( aproximativ cinci milioane de euro!), reprezentând ajutor de stat necuvenit. Informația a fost prezentată într-o conferință de presă de către senatorul Cristian Resmeriță. “Doar în primele două luni de funcționare, conducerea politică girată de PNL a cheltuit ilegal cinci milioane de euro, bani pe care trebuie să-i restituie. Poate Guvernul și statul român să aloce oricât. Este ca și cum cineva îmi dă bani cu nemiluita, iar eu în loc să-i investesc mă duc și îi dau la păcănele sau la cazino. Complexul Energetic Valea Jiului a ajuns un mare jucător la păcănele! Dar nu joacă banii lor, joacă banii noștri!”, a concluzionat Resmeriță.

Explicațiile prezentate de Durbacă, directorul Complexului Energetic, confirmă ceea ce Vocea Hunedoarei a punctat de fiecare dată: Această “entitate energetică” nu este altceva decât o „căpușă” hrănită cu sume colosale de bani de la bugetul de stat care se scurg în buzunarele cui trebuie. Totul pe spatele minerilor și fără ca nimeni să răspundă vreodată! Până acum, în doar jumătate de an,  CEVJ a primit de la Guvern, peste 84 de milioane de euro!

DURBACĂ, declarație Mondo TV: “Primul ajutor de stat, noi am primit ca sumă 70 de milioane de lei (14 milioane de euro, n.r). Acești bani au intrat în două tranșe. La sfârșitul lunii octombrie 35 de milioane și în luna decembrie a doua tranșă. Din acești bani au fost cheltuiți 46 de milioane de lei, care au fost cheltuiți atât pe anumite echipamente cât și pentru garanțiile pe care le avem, salarizările pe care le-am avut. N-am putut să cheltuim acești bani, decât 46 de milioane. Suma care a rămas, cei 24 de milioane a fost cheltuită pentru tot ceea ce înseamnă luna decembrie și ianuarie: dotările pe care le-am luat cât și salarizarea angajaților. Am fost notificați de ANAF și am plătit aproape zece milioane de lei. Urmează să ne intre să putem plăti, să fim la zi cu toate contribuțiile pentru oameni. Deci pe luna ianuarie, să fim la zi” a precizat Durbacă, ca răspuns la acuzațiile sentaorului Resmeriță.

Practic, o declarație din care nimeni nu înțelege nimic, fără cap și fără coadă! O declarație care nu răspunde la nicio întrebare sau acuzație. Și asta, tocmai pentru a ascunde modul în care se scurg milioane de euro din banii cetățenilor într-o societate care a dat găuri în bugetul statului de peste un miliard de euro și continuă să o facă. Doar că acum are alt nume: Complexul Energetic Valea Jiului.

Sursa foto: Mondo TV