Meniu Principal

Dan Bobouțanu: Sute de apartamente din blocurile turn ale municipiului Hunedoara vor beneficia de o nouă anvelopare

Proprietarii vor plăti doar 25 la sută din costuri

 Ieri am urmărit desfășurarea lucrărilor de reabilitare a blocurilor turn de pe strada Trandafirilor din municipiul Hunedoara, blocurile 27 și 29.

Sute de apartamente din blocurile turn ale municipiului Hunedoara vor beneficia de o nouă anvelopare cu material termoizolant a faţadelor, se vor reabilita acoperişurile şi subsolurile cu tot cu instalațiile sanitare interioare, se vor monta noi geamuri termopan, se vor închide toate balcoanele cu tâmplărie PVC, proiectul mai prevede și modernizarea instalaţiilor de iluminat din spaţiile comune având la bază tehnologia LED, executarea de rampe de acces pentru persoanele cu handicap. Cel mai mare câștig al acestor blocuri-turn va fi înlocuirea ascensoarelor, vechi de câteva decenii.

Se va lucra la anveloparea acestor blocuri atât timp cât vremea de afară va permite lucrul după care muncitorii se vor muta la interior pentru a executa lucrările prevăzute în contract.

Proprietarii vor plăti doar 25 la sută din costuri, pe o perioadă de 10 ani. 60 la sută din bani sunt suportaţi din fonduri europene nerambursabile, 15 la sută de către Primăria Hunedoarei, iar cota de cheltuieli ce le revine proprietarilor este acoperită, la început, tot de Primărie, ea urmând a fi rambursată în rate de către deţinătorii apartamentelor, într-un interval de 10 ani, care începe doar de la momentul recepției lucrării de reabilitare energetică finalizată.