Meniu Principal

Conductă de transport gaze naturale pentru alimentarea CET Mintia

Guvernul României, condus de Premierul PNL Nicolae Ionel Ciucă, a adoptat astăzi Hotărârea prin care proiectul de investiții “Conductă de transport gaze naturale pentru alimentarea CET Mintia” a fost declarat proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.
  • Alimentarea cu gaze naturale a Termocentralei Mintia va contribui la creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică, precum și la asigurarea echilibrării sistemului energetic național.
  • Prin realizarea acestei conducte se va asigura alimentarea cu gaze naturale a Termocentralei Mintia pentru funcționarea la capacitatea solicitată de către SC Mass Global Energy Rom S.R.L, investitorul care a cumpărat unitatea economică aflată în conservare încă din vara anului 2021, în lipsa investițiilor necesare pentru a putea respecta prevederile europene de mediu.
  • La Termocentrala Mintia vor fi făcute investiții de peste un miliard de euro, iar Ministerul Energiei, în calitate de acționar, a impus investitorilor ca până la 31 decembrie 2026 să se finalizeze proiectul.

Vetuța Stănescu, deputat PNL« (Stirea anterioara)