Meniu Principal

COMUNICAT : ASOCIAŢIA JUDEŢEANĂ A RĂNIŢILOR REVOLUŢIEI ŞI URMAŞILOR EROILOR MARTIRI DECEMBRIE 1989 HUNEDOARA – DEVA

Noi, Asociația Județeană a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Decembrie 1989 Hunedoara-Deva, deținătorii de certificate de Luptători cu Rol Determinat menționăm că avem întâlniri lunare sau ori de câte ori este nevoie. Afirmăm categoric că la Deva, în seara de 21 decembrie 1989, au avut loc confruntări cu autoritățile în mai multe locuri din municipiu. Demonstranții au fost puși de dispozitivele de miliției în imposibilitatea de a-și exprima dezacordul cu regimul comunist și solidaritatea cu protestele de la Timișoara. La 22 decembrie 1989, la Deva, organele comuniste județene, în frunte cu Ion Popa, până la acea dată, prim secretar al CJ Hunedoara al PCR și președinte al Consiliului Popular Județean Hunedoara, au fost obligați să părăsească puterea în urma confruntărilor cu demonstranții, confruntări declanșate înainte de părăsirea sediului CC al PCR din București de către Nicolae și Elena Ceaușescu împreună cu o serie de colaboratori ai lor. Apoi, a fost ocupat sediul județean al acestor organe și s-a constituit Consiliul Județean Hunedoara al FSN. Ion Popa a fost depus în arestul UM 01719 din Deva.

Afirmăm că toate documentele emise în numele asociației noastre sunt veridice, nimeni nu a falsificat în interes propriu nici un document depus la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989  și nu a distorsionat nimeni în interes propriu relatarea evenimentelor care s-au petrecut la Deva în perioada 22-26 decembrie 1989. Orice alt punct de vedere prezentat individual, fie în spațiul public, fie în discuții private nu au relevanță pentru noi și asociația noastră..

Deva, 29.012019

PS. La această reuniune au participat următorii : Gheorghe Firczak-președinte, Ioan Pompiliu Cosma-secretar, Paul Berthold Borsos, Petru Mârza, Nicolae Tudoran, Alexandru Rîșteiu, Corneliu Fuică, Nicolae Mănăstire, Tiberiu Mund, Petru Sanfirișcă,  Bogdan Poraicu, Mircea Farca, Mircea Tomuța, Mircea Gostae, Corneliu Ionescu-membri. Documentul a fost aprobat în unanimitate și semnat de toți participanții.

 

                                                                            

                                     « (Stirea anterioara)