Meniu Principal

ALDE iese de la guvernare

Conducerea ALDE a decis ca formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu să iasă de la guvernare. Decizia vine după ce liderii ALDE și Viorica Dăncilă nu s-au înțeles în privința restructurării guvernului și a unui nou program de guvernare. 

Deputatul ALDE, Marius Surgent a ținut să facă o serie de precizări legate de această decizie, într-un moment în care mai sunt câteva luni până la alegerile prezidențiale.

“Evident că nu a fost o decizie ușoară, însă din perspectiva ultimelor alegeri desfășurate în luna mai, semnalul primit de la cetățeni a  fost clar împotriva menținerii acestei alianțe. Deși, am susținut în Parlament toate deciziile guvernului care au avut un impact pozitiv asupra calității vieții românilor, votul din 26 mai ne-a arătat că nu este suficient și că guvernarea alături de PSD a avut efecte negative asupra formațiunii din care fac parte. Prin urmare, am ales să părăsim guvernarea și să trecem în opoziție”, a declarat deputatul ALDE.

Pregătiri pentru alegeri

În opinia acestuia, urmează o perioadă în care ALDE va lupta pentru reconsolidarea poziției pe eșicherul politic și pregătirea pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor. “Vom continua să ne păstrăm linia liberală, vom căuta să stabilim noi direcții necesare dezvoltării economice a țării pe care le vom transforma în proiecte ce vor fi propuse în Parlament de pe banca Opoziției. De asemenea, nu voi avea nicio problemă în a vota orice lege care vine din zona puterii dacă ea este benefică românilor. Nu vom face o opoziție distructivă ci una constructivă”, a ținut să precizeze deputatul ALDE, Marius Surgent.

Vom vota moțiunea de cenzură

În condițiile în care, odată cu reînceperea sesiunii parlamentare se va depune o moțiune de cenzură, deputatul Marius Surgent susține că va vota această moțiune. “Suntem în opoziție, prin urmare vom reacționa ca atare. Și nu o vom face din răzbunare. Practic, noi am solicitat premierului Viorica Dăncilă o restructurare a Guvernului și o regândire a programului de guvernare. Propunerile noastre au rămas fără ecou. Acesta este un alt motiv pentru care am decis să părăsim guvernarea. Prin urmare, vom vota moțiunea de cenzură”, a precizat deputatul ALDE.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale din noiembrie, deputatul Marius Surgent a arătat că formațiunea politică din care face parte a ales să sprijine candidatura independentului Mircea Diaconu. “Este, dacă vreți, un semnal că domnul Călin Popescu Tăriceanu nu a ținut în mod expres să candideze la alegerile pentru funcția de președinte. Scopul nostru este să ne păstrăm identitatea liberală și să recâștigăm încrederea electoratului, afectată de coabitarea cu PSD”, a spus deputatul ALDE, Marius Surgent.