Meniu Principal

Activitate susținută în cadrul SPIGM Deva

Pe parcursul anilor, la Deva, prin activitatea angajaților SPIGM, s-a creeat o tradiţie cu specific local care se materializează printr-o abundență de mozaicuri, vaze,  jardiniere, covoare florale, cu o multitudine de specii şi soiuri şi o coloristică complexă.

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva îşi desfăşoară activitatea în diferite locații reprezentate de parcuri, grădini, scuaruri şi aliniamente stradale din municipiul Deva.

Concret, se execută lucrări de amenajare, întreţinere şi salubrizare a parcurilor şi zonelor verzi, dar şi lucrări de pregătire a solului în vederea plantării răsadurilor de flori, a arbuştilor, trandafirilor, mușcatelor etc. De asemenea, se execută lucrări de cosire a gazonului și tuns gard viu.

Anual se plantează, în rondourile din municipiu, sute de mii de răsaduri de flori şi se amenajează zone verzi cu puieţi de arbori şi arbuşti și gard viu. Pentru eficienţa şi, mai ales, calitatea lucrărilor, SPIGM Deva a fost dotat cu maşini şi utilaje specifice activităţii. Pandemia de coronavirus nu a oprit lucrările de întreținere și înfrumusețare a zonelor verzi, reprezentanții Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva au muncit în continuare și acest lucru se reflectă în modul în care arată acum Deva.

A fost cosită iarba în mai multe cartiere din oraș și au fost amplasate domuri cu flori

 Zeci de domuri cu mușcate frumos colorate bucură privirile trecătorilor iar, în curând, directorul SPIGM spune că vor ajunge în mai multe cartiere astfel de aranjamente florale.

 

 “Societatea noastră prestează servicii de amenajări spaţii verzi şi la cererea persoanelor fizice sau juridice interesate, servicii de închiriere mijloace auto, utilaje, livrare material dendro- floricol, confecţionare produse metalice. În această perioadă, am cosit iarba în mai multe cartiere din oraș și am amplasat domurile cu flori în mult mai multe zone din municipiul Deva, comparativ cu anii trecuți când nu am avut atât de multe. Am decis să facem acest lucru pentru că în fiecare an am avut solicitări din partea cetățenilor, iar acum ne străduim, să amplasăm astfel de domuri în cât mai multe cartiere din oraș. Sperăm ca într-o săptămână să finalizăm această lucrare. Deja oamenii se pot bucura de aceste aranjamante florale în parcuri, dar și în centrul orașului”, a precizat Irinel Faur, directorul SPIGM Deva.

Reamintim că locuitorii Devei pot transmite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588 (inclusiv în perioada weekend-ului) sau 0744-354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

 Maria Hogman