Meniu Principal

Stănescu: S-a făcut dreptate angajaților care lucrează în sectorul producției de energie electrică și termică

Angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria producătoare de energie termică și electrică vor putea beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare

Ca deputat de Hunedoara, cunosc greutățile prin care trec energeticienii de la Mintia și Paroșeni, dar și din alte localități din țară, știu condițiile grele de muncă și sunt convinsă că acești oameni merită mai multă grijă din partea noastră, a tuturor politicienilor.

Prin proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 30 și pentru modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, votat astăzi în Camera Deputaților, s-a făcut dreptate angajaților care lucrează în sectorul producției de energie electrică și termică, în termocentrale pe bază de cărbune.

Condițiile de muncă ale acestor oameni sunt extrem de grele, iar bolile cronice nu îi ocolesc odată cu înaintarea în vârstă.

Propunerea legislativă, inițiată de doi foști colegi parlamentari liberali hunedoreni, Carmen Hărău și Lucian Heiuș, propune ca angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria producătoare de energie termică și electrică vor putea beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare.

Odată cu votul proiectului de lege susținut de Partidul Național Liberal, aceste categorii de oameni vor beneficia de avantajele oferite de acesta. Ne pasă de toate categoriile sociale din județ și din țară și astfel de inițiative legislative sunt dovada clară a faptului că ne ținem promisiunile față de oameni.