Meniu Principal

A început distribuirea voucherelor pentru alimente

PSD își respectă angajamentele și implementează acea măsură din pachetul ”Sprijin pentru România” de care vor beneficia 3 milioane de români aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. De vineri, a început distribuirea primelor carduri (vouchere) de 250 de lei, ca măsură de sprijin pentru persoanele cu venituri mici.

Nimeni nu trebuie să-și facă nicio grijă dacă va primi cardul cu o mică întârziere. Banii nu se pierd! Contravaloarea voucherelor, 250 de lei la fiecare două luni, va fi încărcată pe toate cardurile, inclusiv pentru luna iunie pentru fiecare beneficiar în parte, astfel:

  • Pentru lunile iunie și iulie, in funcție de distribuirea cardurilor, banii vor fi încărcați în 4 etape, respectiv 20 – 24 Iunie, 27 Iunie – 1 Iulie, 4 – 8 Iulie, 11-15 Iulie.
  • Astfel de întârzieri nu se vor mai repeta la următoarele tranșe acordate din 2 în 2 luni până la finalul anului – banii vor fi încărcați direct pe cardurile distribuite, în intervalele 28 August – 02 Septembrie, 24 – 31 Octombrie și 12 – 16 decembrie.
  • Există resurse pentru acordarea acestui sprijin până în 2027.

Beneficiarii voucherelor de 250 de lei sunt:

 Toți pensionarii cu ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Banii de pe aceste carduri sociale se pot cheltui DOAR pe alimente și masă caldă.

Cardurile sunt oferite posesorilor, însoțite de o scrisoare informativă cu detalii despre obiectivul programului, dar și despre valabilitate și condiții de utilizare.

Viorel Sălan, Deputat PSD