Rezultatele proiectului „𝐓𝐄𝐀𝐌-𝐔𝐏”: 4000 de noi asistenți maternali recrutați, formați, atestați și angajați
Primul program de formare a tuturor asistenților maternali angajați la nivelul DGASPC, care a implicat oferirea unor informații și instrumente de lucru unitare pentru toți acești profesioniști;
- 4000 de noi asistenți maternali recrutați, formați, atestați și angajați de DGASPC-urile din întreaga țară;
- 17 proceduri de lucru și codul de etică al asistentului maternal elaborate și diseminate;
- o platformă digitală de tip e-learning dedicată asistenților maternali;
- 15.000 de tablete destinate întregii rețele de asistență maternală achiziționate și distribuite.
Acestea sunt cele mai importante rezultate ale proiectului „𝐓𝐄𝐀𝐌-𝐔𝐏: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – cel mai mare proiect în domeniul serviciilor sociale implementat vreodată în România, cu o finanțare de peste 𝟱𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și implementat de ANPDCA în calitate de beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul județelor și sectoarelor municipiului București.
Felicit conducerea ANPCA, atât pe doamna Elena Tudor, fost președinte, precum și pe actualul președinte, domnul secretar de stat Rareș Petru Achiriloaie, pentru felul în care instituția a implementat acest proiect de mare anvergură și de lungă durată. Rezultatele lui sunt un succes și au generat profesionalizarea asistenților maternali din țara noastră.
Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
« DGAMPT: SALONUL ARTELOR VIZUALE HUNEDORENE (Stirea anterioara)
(Stirea urmatoare) Proiectul Modernizarea sistemului de transport public local avansează în ritm susținut »