Meniu Principal

Vulcan: Instituțiile statului se contrazic în declarații, mai mult sau mai puțin, “sulfuroase”

APM: Nu s-a putut stabili nivelul de poluare cu oxizi de sulf, generat de Termocentrala Paroșeni 

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului(APM) Hunedoara, Georgeta Barabaș a declarat pentru jurnaliștii publicației “Gazeta de Dimineață” că incidentul de la Termocentrala Paroșeni nu a putut fi monitorizat.

Motivul: Stația de măsurare a calității aerului din municipiul Vulcan nu funcționează! Cu toate că mirosul a fost atât de puternic încât a generat panică printre locuitorii orașului, în unele școli fiind întreruptă activitatea, atât Garda de Mediu, Instituția Prefectului cât și directorul Complexului Eneregtic Valea Jiului au dat asigurării că nivelul de poluare a fost în limitele normale.

 Declarații la fel de “sulfuroase” precum mirosul de “ouă clocite” care a năpădit Vulcanul

Stația de măsurare a calității aerului din municipiul Vulcan nu funcționează. Agenția pentru Protecția Mediului nu are fonduri pentru a-i asigura funcționarea. Sunt declarațiile directorului APM Hunedoara, Georgeta Barabaș. Cu toate acestea, populația din Vulcan a fost informată că această degajare de oxizi de sulf în atmosferă, provenită de la Termocentrala Paroșeni nu le-a pus în pericol sănătatea. Mai mult, Eusebiu Durbacă, directorul CEVJ dădea asigurări că sulful degajat în atmosferă a fost în limite normale, fără să prezinte așa cum era și normal, datele măsurătorilor. Nici nu avea cum, pentru că așa cum a declarat directorul APM Hunedoara, aceste măsurători au fost efectuate la câteva ore bune de la incident, când dispersia poluanților era destul de evidentă, mirosul înțepător fiind mai puțin pronunțat.

În toată acestă poveste cu iz de “ouă clocite” nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva sunt instituții ale statului care atunci când este nevoie dezinformează cu bună știință opinia publică.

Sursa foto: Mondo TV