Meniu Principal

Voluntarii DRÄXLMAIER au plantat zeci de arbori în Hunedoara

O echipă de voluntari ai companiei DRÄXLMAIER Hunedoara, mulți însoțiți de copiii lor, a plantat 90 de arbori ornamentali pe străzile orașului. Cu sprijinul financiar al DRÄXLMAIER Group, acțiunea a beneficiat de suportul autorităților locale, fiind organizată în parteneriat cu Asociația „Școala Mamei Junior”.

 

Hunedoara, 23 noiembrie 2019. Proiectul „DRÄXLMAIER Hunedoara plantează pentru viitor” a presupus sădirea de arbori pe mai multe străzi din centrul orașului. Zeci de angajați DRÄXLMAIER alături de copii, familie și persoane dragi s-au implicat în acțiunea de susținere a mediului. Ei au dorit să facă o faptă bună pentru comunitate în timpul lor liber. Cu toții au fost bucuroși să planteze 90 de copaci – din speciile arțar, castan, frasin și tei – pe cinci străzi din oraș – bulevardele 1848, Traian, Dacia și străzile Zambilelor și Gheorghe Topîrceanu.

Voluntarii s-au deplasat pe străzile unde copacii vechi s-au uscat și au plantat arbori noi, contribuind la refacerea spațiului verde din Hunedoara. „Simt o mare emoție, deoarece am pus mulți copaci pe străzile pe unde trecem zi de zi. Rezultatele acțiunii noastre vor fi vizibile în anii următori. Toți locuitorii orașului se vor bucura de aerul curat și de aspectul bulevardelor înfrumusețate de pomii sădiți de noi”, a spus Ionuț, angajat DRÄXLMAIER Hunedoara.

Toți angajații și familiile lor au fost încântați că pot da o mână de ajutor la îmbunătățirea aspectului orașului. Copiii s-au implicat și au însuflețit evenimentul cu bucuria lor. Conducerea companiei a finanțat implementarea proiectului „DRÄXLMAIER Hunedoara plantează pentru viitor”. „Suntem prezenți de 15 ani în Hunedoara și continuăm investițiile în perioada următoare în fabrică, dar și în comunitatea locală. Sustenabilitatea și responsabilitatea socială sunt importante pentru DRÄXLMAIER Hunedoara. Este datoria noastră să ne implicăm activ în viața orașului. Mă bucur că mulți colegi și-au adus copiii la această acțiune, să învățăm astfel și generațiile viitoare să protejeze natura”, a spus Ioan Penișoară, Plant Manager în DRÄXLMAIER Hunedoara.

La finalul lucrărilor, cei 90 de copaci plantați au fost preluați de Primăriei Municipiului Hunedoara – prin serviciile specializate – pentru administrare și dare în folosință gratuită locuitorilor municipiului Hunedoara.

Asociația „Școala Mamei Junior” a fost partenerul companiei noastre în organizarea evenimentului. „Voluntariatul ne face pe toți să ne simțim mai bine și să avem sentimentul că am contribuit în mod real la schimbarea în bine în viața orașului. Angajații DRÄXLMAIER Hunedoara au fost încântați de acțiunea ale cărei rezultate le vom vedea când ne vom plimba pe străzile orașului”, a declarat Ioana Vîrtosu, președintele Asociației „Școala Mamei Junior”.

 

DRÄXLMAIER Hunedoara este partenerul dedicat al comunităților locale. Compania a donat în acest an aparatură medicală în valoare de 25.000 de euro Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara. De asemenea, în 2019, DRÄXLMAIER Hunedoara a susținut zeci de elevi care provin din familii defavorizate prin donația de rechizite școlare. În urmă cu câteva săptămâni, aproape 100 de voluntari DRÄXLMAIER Hunedoara au ecologizat o zonă plină de deșeuri aflată la periferia orașului.

 

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 70.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2018, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de euro.

Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, și Volkswagen.

Asociația Școala Mamei Junior oferă din anul 2003 servicii destinate femeilor însărcinate, viitorilor tătici, dar și proaspeților părinți și copiiilor acestora.

Până în prezent s-au adresat la peste 7500 cupluri din toată țara prin intermediul cursurilor prenatale și de puericultură în sală și unui număr de peste 200.000 de părinți din mediul online. Proiectul social de suflet este hidroterapia, prin care oferă ședințe gratuite de terapie prin apă pentru 250 beneficiari cu vârste între 2 luni și 18 ani, copii cu diverse dizabilități locomotorii și psihiatrice. Proiectul este susținut exclusiv de sponsorizări și voluntariat. Asociația Școala Mamei Junior și-a inceput activitatea strict cu sedințe de gimnastică, cursuri și pregătirea femeilor însărcinate pentru momentul nașterii. Fiecare program s-a dezvoltat mai apoi în urma unor nevoi sesizate și din dorința de a ne implica.