Meniu Principal

Viorel Sălan: PSD se opune ca “ Guvernul meu” – PNL să vândă la bucată ultimele companii de stat

Săptămâna trecută, în plenul Senatului, am respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului Orban prin care, sub pretextul restructurării, se pot vinde active, ale celor mai valoroase companii profitabile din energie (Hidroelectrica) și sistemul bancar (CEC, EximBank).

Miza adevărată pe care o urmărește Guvernul PNL este de a vinde tot ce avea mai valoros statul român, companiile strategice cum sunt Hidroelectrica și Romgaz dar și băncile românești în care statul a investit masiv în ultimii ani CEC și EximBank.ultimile companii de stat

Jaful pregătit de Iohannis şi de PNL fusese oprit de PSD prin Legea nr. 173/2020 – care interzicea, pentru 2 ani, înstrăinarea participaţiilor statului. Nu poți vinde acum, în plină pandemie, la prețuri de nimic, tot ce a mai rămas valoros în patrimoniul statului român!

20 de miliarde de euro! Aceasta este miza pentru care guvernul Orban a modificat prin ordonanţa de urgenţă Legea nr. 173/2020.

Dincolo de interesele politice şi financiare ale tandemului Iohannis-PNL, vânzarea celor mai profitabile companii româneşti, distrugerea acestora, va atrage şi șomajul aferent. Alte sute de mii de români vor rămâne fără un loc de muncă!