Meniu Principal

Viorel Sălan: ”PSD dorește introducerea salariului minim în Uniunea Europeană”

Activiştii PES vor ca salariul minim la nivel european să fie egal cu 60 la sută din salariul mediu al fiecărei ţări membre

“Numărul persoanelor încadrate în muncă în Uniunea Europeană este la un nivel record, dar mulți oameni care lucrează continuă să se confrunte cu dificultatea de a face față cheltuielilor de zi cu zi.
România este ţara cu cea mai mare pondere din totalul de angajaţi, plătiţi cu salariul minim, la nivel de UE. În aceste condiţii, Partidul Social Democrat a semnat petiţia pentru un SALARIU MINIM EUROPEAN!”- declară senatorul PSD Viorel Sălan.

Marcel Ciolacu spune că susține petiţia “pentru că este despre un subiect important pentru stânga românească şi europeană “

Activiştii socialişti din România au lansat o petiţie publică prin care susţin implementarea unui salariu minim la nivel european care să fie egal cu 60 la sută din salariul mediu al fiecărei ţări membre. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a semnat petiţia.

“Este vorba despre un trai decent. Despre un venit care să asigure o şansă celor care muncesc să aibă un viitor în România, să aibă grijă de familiile lor, fiind recompensaţi adecvat pentru munca prestată. PSD a susţinut în permanenţă creşterea salariului minim pe economie pentru că o societate dezvoltată este o societate echitabilă, o societate în care ne asigurăm că munca este valorificată”, a precizat Marcel Ciolacu.