Meniu Principal

Viorel Sălan: Medicii în continuare făra protecție

PNL trebuie să se ocupe de stocurile care trebuiau făcute din ianuarie până în prezent, nu să dea vina pe PSD. Personalul medical este cel care suferă din cauza întârzierii cu care guvenul a acţionat după alerta primită de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Stocurile care contează sunt cele adecvate pentru combaterea COVID-19 și care trebuiau făcute după anunțul OMS din ianuarie: teste și echipamente de protecție pentru medici. Încercarea de a da vina pe PSD și pe greaua moștenire este doar o tentativă jenantă de a acoperi propria incompetență și mai ales propria nepăsare a PNL, care în loc să facă achizițiile necesare era mai interesat de anticipate și de minimalizarea crizei.
PSD nu avea cum să cumpere teste pentru un virus, cu doi ani înainte de apariția acestuia.
PSD solicită Guvernului să înceteze cu lupte politice și să își facă treaba cât mai bine – să achiziționeze kituri de testare și echipamente de la medici. Agenții privați care au cumpărat astfel de produse și le-au donat medicilor și spitalelor au demonstrat că sunt soluții de a găsi aceste produse atât de necesare.