Meniu Principal

Vetuța Stănescu, ironii pe seama numelui senatorului Cristian Resmeriță

Invitată la postul de televizune locală, Mondo TV, președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu a avut câteva ieșiri mai puțin protocolare la adresa senatorului, Cristian Resmeriță. Deputatul, Vetuța Stănescu a pronunțat intenționat greșit, numele senatorului, de mai multe ori, cu toate că a fost atenționată de două ori de moderatorul emisiunii despre acest lucru.

Redăm dialogul respectiv, dintre moderatorul emisiunii și președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu:

Stănescu: De astăzi încolo sau din momentul în care va fi adoptată legea, dacă vor trece amendamentele doamnei Lucica Muntean sper ca această lege să încetăm s-o mai numim Legea „Răsmeriță”.

Moderator: Eu am botezat-o…

Stănescu: Greșit!

Moderator: Nu-i greșit!

Stănescu: De mâine, din momentul în care va trece această lege în Parlamentul României, vă rog frumos să-i spuneți legea Muntean.

Moderator: Aia mai văd eu, dar

Stănescu: Lăsați-mă să vă spun toată povestea și veți constata că domnul “Răsmeriță” a dezinformat

Moderator: Res-me-ri-ță! E colegul dumneavoastră în Parlamentul României

Stănescu: Mă scuzați…Resmeriță

Moderator: Sunt sigur că dumneavoastră știți, dar vă faceți că nu știți. Să mergem mai departe

Stănescu: Permiteți-mi să am și eu anumite scăpări și de foarte multe ori să pronunț numele cuiva, sau de puține ori, greșit

Moderator: Eu sunt aici pentru a vă aduce pe calea dreaptă

Stănescu: Mi-ați spus, Resmeriță ca să nu confundăm numele Răsmeriță cu răsmerița pe care a creat-o în Parlament.

(…)

Vetuța Stănescu: În momentul în care a ajuns legea pensiilor în plenul Senatului, cu amendamentele acceptate în comisie, președintele Comisiei de Muncă, senatorul PSD, Rotaru a solicitat scoaterea acestor amendamente din Legea Pensiilor. Și s-au votat. Sigur, domnul „Răsmeriță” a votat împotrivă

(…)

Moderator: Legile se numesc Resmeriță…

Vetuța Stănescu: “Răsmeriță”

Moderator: Res-me-ri-ță!

Vetuța Stănescu: Aaaa, Resmeriță!

Moderator: Pentru că le-a inițiat, au trecut, de ele au beneficiat niște oameni. Până când nu se vor schimba…

Stănescu: În condițiile în care va trece reducerea vârstei de pensionare de la 47 la 45 de ani, în plenul Camerei Deputaților, cu amendamentele scrise de Lucica Muntean mi-aș dori să se cheme, amendamente sau Legea Muntean. Pentru că aceasta este realitatea. Dezinformarea nu-și mai are locul.

Pentru că doamna deputat Stănescu își trăiește propria realitate, încercând înainte de campania electorală să “umfle cu pompa” numele senatorului Lucica Muntean facem câteva precizări. Precizări care, așa cum spunea și moderatorul emisiunii ca o reacție la derapajele deputatului, sperăm s-o aducă pe calea cea dreaptă pe doamna deputat:

  1. Deranjul liberalilor nu este acela că moderatorul emisiunii, Ionuț Drăgotesc a “botezat” cu ceva timp în urmă o lege inițiată de senatorul Cristian Resmeriță după numele acestuia. Disperarea liberalilor este că minerii din Valea Jiului au acceptat acest lucru, îi recunosc meritele senatorului Resmeriță și percep această lege ca fiind Legea Resmeriță.
  2. Puteți să o “umflați cu pompa” în fața celor din Valea Jiului pe doamna senator Lucica Muntean cât doriți dumneavoastră, doamna deputat. Puteți să o intitulați și senatorul Galaxiei dacă vă place. Percepția locuitoriilor Văii Jiului nu se poate schimba după dorință sau după bunul plac. La fel cum nici senatorul Cristian Resmeriță nu putea impune celor din Valea Jiului să fie recunoscut ca și senator al Văii Jiului. Asta vă deranjează cel mai mult pe voi liberalii, doamna deputat Vetuța Stănescu!