Meniu Principal

Veniturile celor care conduc astăzi Complexului Energetic Hunedoara

Cristian Resmeriţă, senator PSD, vrea să afle care sunt veniturile celor din conducerea Complexului Energetic Hunedoara

 Ludovic Orban, premierul României, şi Virgil Popescu, ministrul Economiei vor trebui să îi răspundă lui Cristian Resmeriţă.

Despre veniturile conducerilor Complexului Energetic Hunedoara s-a vorbit de la înfiinţarea societăţii. Veşnic sumele de bani încasate de directori, dar şi de membrii Consiliului de

Administraţie au fost în atenţia opiniei publice. Acum, senatorul vrea să afle care sunt veniturile celor care conduc astăzi societatea energetică, aflată de altfel în insolvenţă, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Astfel, senatorul Cristian Resmeriţă vrea să afle de la premierul României şi de la ministrul Economiei care au fost veniturile nete încasate de directorul general Samuel Dioane, angajatul Complexului Energetic Hunedoara pe lunile martie şi aprilie 2020, care au fost veniturile administratorului special, Cristian Roşu, angajatul ministerului Economiei, Energiei şi a Mediului de Afaceri, pe lunile martie şi aprilie 2020.

În plus, senatorul vrea să mai afle care au fost veniturile administratorului judiciar al Complexului Energetic Hunedoara. Mai exact, Resmeriţă vrea să i se confirme dacă veniturile administratorului judiciar Emil Gros au fost de 30.000 de euro + TVA/lună şi în lunile martie şi aprilie 2020.

Cele două luni, respectiv martie şi aprilie la care face referire senatorul Cristian Resmeriţă sunt legate de trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor Complexului Energetic Hunedoara ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus.

În acest context, senatorul mai vrea să afle dacă directorul general al CEH, Samuel Dioane şi administratorul special al CEH au beneficiat de aceleaşi măsuri, adică de şomaj tehnic.