Meniu Principal

„UnDEVA”, expoziția personală de pictură a artistului Vlad Tabac

„UnDEVA” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Lucrările vor putea fi admirate în perioada 20 martie – 07 aprilie 2023, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.Vlad Tabac este născut la Cornești, în 1970. Are peste 40 de expoziții personale și de grup în Republica Moldova, România, Franța, Marea Britanie. Abordează diverse tehnici, precum ceramică, grafică și pictură. Lucrările de pictură ale lui VLAD TABAC reprezintă peisaje din Moldova și România, chiar din județul Hunedoara, pline de lumină. Cu o cromatică deosebită și un contrast atrăgător, artistul ne revelează locuri și peisaje din România și din țara vecină.

Vă invit să admirați frumosul, UnDEVA la Deva!
” M-am jucat puțin cu cuvintele, pentru că m-au inspirat cei care au pus numele unei expoziții de pictură UnDEVA!
Acest nume nu a fost pus deloc întâmplător, artistul plastic din Republica Moldova Vlad Tabac expune la Galeriile de Artă “Forma” din Deva lucrări din zone care l-au inspirat, inclusiv din Deva. Și vă rog să mă credeți că mă simt foarte apropiat de Vlad Tabac, din cel puțin două puncte de vedere. Primul ar fi distanța geografică – eu m-am născut la Verșeni, în județul Iași, iar el la Cornești, în Republica Moldova, la doar 150 de kilometri! Suntem foarte apropiați și va vârstă, probabil ne jucam sub același soare moldovenesc blând, care l-a inspirat pe el să picteze atât de frumos! Ne mai unesc și aceste lucrări realizate în Deva, cu monumente și peisaje pe care le recunosc cu ușurință, dar pe care el le pune altfel în valoare! M-am bucurat să fiu la vernisaj, să-l cunosc, să-i strâng mâna și să-i admir lucrările. Vă invit să veniți la Galeriile de Artă “Forma” din Deva să vă vedeți orașul prin ochii lui Vlad Tabac!
Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală Administrare Monumente și Promovare Turistică, susține cultura hunedoreană, sub orice formă, în cadrul așa-numitei Ofensive culturale, care își propune modernizarea județului Hunedoara prin constituirea unei alternative turism-cultură! ” Costel Avram, administratorul public al județului.

Deva, prezentată  în picturi de artistul Vlad Tabac

„În toamna anului 2022 am vizitat Deva. Obișnuiesc ca peste tot unde am ocazia să călătoresc să și pictez, adică să ies într-o manieră mai bătrânească, cu șevaletul în stradă și acolo să pictez o pânză sau două, în aer liber. S-a întâmplat ca Uniunea Artiștilor să-mi ofere în planul calendaristic un ochi pentru a expune lucrările la Deva. Pe lângă cele pictate atunci, în stradă, sigur că am mai lucrat în această jumătate de an și altele dedicate orașului Deva. ”, povestește artistul Vlad Tabac. Lucrările sale, înfățișând peisaje și străzi devene, au fost apreciate de cei prezenți ca fiind precum o rază specială pe care pictorul a proiectat-o asupra urbei.