Meniu Principal

Un an școlar cu mai multe zile de școală

Sorin Cîmpeanu a declarant, marți seara, că va propune în discuțiile cu profesorii, părinții și elevii ca anul școlar să înceapă mai repede, dar nu înainte de 1 septembrie și să se termine mai târziu, dar nu mai devreme de 10 iunie. Acest an școlar este unul dintre cei mai scurți, are 34 de săptămâni, cursurile au început pe 13 septembrie și se încheie pe 11 iunie.

Ministrul a precizat că modificările vizează structura anului școlar viitor, 2022-2023, nu a acestui an școlar, care rămâne cum este.

Sorin Cîmpeanu: „Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților și propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă . O să vedem cât rezultă din discuții. Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”.

Cîmpeanu a anunțat încă din martie 2021 că își dorește ca și România să aibă mai multe zile de școală, lucru reiterat apoi în vară. „Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor. Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, și nu vreau să dau exemple sub sintagma tuturor – la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023”, declara ministrul pe 5 august 2021.