Meniu Principal

Tineri excepționali de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene

𝗗𝘂𝗽𝗮̆ 𝘂𝗻 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀 𝗱𝗲 𝘀𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮 𝗗𝗲𝗽𝘂𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗰𝘂 𝗱𝗲𝘇𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗶̂𝗻 𝗽𝗹𝗲𝗻 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗮𝗿𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, 𝘇𝗶𝘂𝗮 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗿𝘁̦𝗶 𝗮𝗺 𝗱𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁-𝗼 𝗰𝘂𝗻𝗼𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗿𝗶𝗶.

În completarea vizitelor oficiale pe care le-am efectuat în statele cu unele dintre cele mai bune sisteme de educație din lume (Estonia, Elveția și Portugalia), contiuăm discuțiile de informare și în România. 𝗔𝗺 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗲𝗿𝗶 𝗹𝗮 International British School of Bucharest, ca să înțelegem mai bine sistemul britanic, un model educațional bazat pe o dezvoltare echilibrată între volumul școlar de muncă și activități extracurriculare.

În timp ce așteptăm ca noile legi ale educației să fie transmise de către Ministerul Educației, prin Guvern, Parlamentului României, încercăm să identificăm cele mai bune măsuri care pot fi implementate și în România. Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților va continua vizitele și la alte școli, astfel încât să fim pregătiți pentru momentul în care proiectele noului cadru legislativ pentru învățământ va ajunge în Parlament.

𝗔 𝘂𝗿𝗺𝗮𝘁 𝗼 𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗹𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗲𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗳𝗮𝗿𝗮 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗶𝘁̦𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶𝗶, unde am discutat despre modificarea mai multor proiecte legislative care pot avea un impact semnificativ asupra comunităților din străinătate, din perspective culturale și educaționale, atât timp cât sunt implementate corect. Vom discuta mai mult despre această problemă în perioada următoare.

𝗧𝗼𝘁 𝗶𝗲𝗿𝗶, 𝗮𝗺 𝗮𝘃𝘂𝘁 𝗽𝗹𝗮̆𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗶 𝗰𝘂𝗻𝗼𝘀𝗰 𝗶𝗲𝗿𝗶 𝗽𝗲 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗲𝘅𝗰𝗲𝗽𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗮 Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene. A fost o reală bucurie să îi primim în Parlamentul României și să le prezentăm activitatea noastră de aici. În discuțiile purtate cu ei și cu comandanții prezenți, am identificat o serie de caracteristici profesionale și morale desăvârșite. Forțele Aeriene Române, un pilon important al structurii de apărare din România, este pe mâini excelente, acum și în viitor.

𝗔𝗺 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗶𝗮𝘁 𝘇𝗶𝘂𝗮 𝗹𝗮 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁 𝗱𝗲 Grupul Creștin de Rugăciune al Parlamentului României, având ca temă Mandatul Imperativ al Păcii: între Exemplul Personal, Demers Comun și Serviciu Public. „Micul Dejun cu Rugăciune 2022”, așa cum este denumit, este un prilej extraordinar pentru acțiune comună, care vine în sprijinul unor cauze sociale, în spiritul creștinesc. Întâlnirea a fost publicată online: https://www.youtube.com/watch?v=PyX1FGYLJNo

Natalia Intotero, deputat PSD