Meniu Principal

Termocentrala Paroșeni va funcționa cinci zile pe lună

Proaspăt uns de liberali la șefia Complexului Energetic Valea Jiului(CEVJ), Eusebiu Durbacă merge pe ideea că cinci zile pe lună de funcționare a Termocentralei Paroșeni sună mai bine decât două zile pe săptămână. Cum ar veni, dacă fostul director general Samuel Dioane lua termocentrala la cheie o dată pe săptămână cât să o țină pornită două zile, Durbacă schimbă strategia: Îi dă cu cheia, lunar… cât să fie de-un „salar”.

 Eusebiu Durbacă: Aceiași Mărie, dar cu altă pălărie

O știre prezentată la postul local de televiziune Mondo TV ne liniștește în privința funcționării Termocentralei Paroșeni. Termocentrala va funcționa cinci zile pe lună nu două zile pe săptămână. Dar așa cum ne-a asigurat directorul general, Eusebiu Durbacă cele cinci zile vor fi una după alta. După care va urma o pauză de trei săptămâni.” Este prima zi(luni, n.r) în care am pornit. Cantitatea de cărbune pe care o avem stocată este în jur de 7.000 de tone la Termocentrala Paroșeni. Ne vom închide undeva în jurul a 10.000 de tone care ne vor ajunge cu siguranță pentru cele cinci zile de funcționare a termocentralei. În jur de trei săptămâni (durează perioada de întrerupere n.r), pentru a avea un stoc astfel încât să putem funcționa cinci zile”, a declarat Eusebiu Durbacă pentru Mondo TV.

Liberalii joacă la Paroșeni în același film dar cu altă distribuție

Scos din joben de prin cotloanele politicii liberale, noul director general al CEVJ, Eusebiu Durbacă joacă la Paroșeni în același film în care s-a făcut remarcat și fostul director Samuel Dioane. Cu precizarea că Dioane apărea pe „platourile de filmare” de la Paroșeni două zile pe săptămână, iar mai nou, după scenariul pus în operă de Eusebiu Durbacă, la Paroșeni se „trage în bandă” cinci zile pe lună. Cum ar veni: Atât s-a putut!