Meniu Principal

Stănescu: Venim în sprijinul comunităților locale

Mai multe proiecte de lege benefice pentru comunitățile locale au fost votate, ieri, în Camera Deputaților, care este for decizional.

  • CREȘTEREA PLAFONULUI DE ACHIZIȚII – adoptarea acestui proiect duce la deblocarea și accelerarea implementării proiectelor locale prin creșterea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe și reducerea termenelor de evaluare a ofertelor. De asemenea, va contracara efectele creșterii inflației și a schimbului valutar.
  • RECUNOAȘTEREA VECHIMII ÎN MUNCĂ – acest proiect de lege adoptat în plen recunoaște și viceprimarilor vechimea în muncă și specialitate.
  • LEGEA ZONELOR METROPOLITANE- proiectul reglementează modalitatea de constituire şi delimitare a zonelor metropolitane, care vor funcţiona ca asociaţii de dezvoltare intercomunitară în jurul Capitalei, a municipiilor reşedinţă de judeţ şi a altor municipii.

Sunt înlăturate astfel diferențele economice, sociale și regionale prin consolidarea relațiilor urban – rural, centru – periferie și vor putea fi aprobate și aplicate strategii integrate de dezvoltare metropolitană. De asemenea, autoritățile locale pot să atragă mai ușor fonduri pentru transport comun, infrastructură educațională sau socială.

Vetuța Stănescu – Deputat PSD