Meniu Principal

Stabilitatea politică a adus coerență în actul de guvernare și credibilitate internațională

A trecut un an de când Marcel Ciolacu e premierul țării și doi ani și jumătate de la revenirea PSD la guvernare. România merge bine, s-a redresat! Stabilitatea politică a adus coerență în actul de guvernare, credibilitate internațională și, în pofida contextului extrem de dificil, marcat de crize multiple și de războiul din Ucraina, a dat încredere mediului de afaceri, inclusiv ca urmare a investițiilor publice masive. Indicatorii macroeconomici esențiali arată progres, dezvoltare și revenirea pe panta creșterii bunăstării generale:
  • În ultimii doi ani produsul intern brut a crescut cu 35%, investițiile publice s-au dublat.
  • Puterea de cumpărare a oamenilor s-a consolidat. salariul minim brut a crescut cu 61%, salariul mediu net e mai mare cu 43%, iar pensia medie s-a majorat cu 43 %, în condițiile unei inflații de 28%, între aprilie 2024 și noiembrie 2021(data la care PSD a revenit la guvernare).
  • Totodată INS tocmai a comunicat datele privind creșterea cu aproape 15% a volumului comerțului cu amănuntul, respectiv a consumului din România. Iar în general, creșterea consumului indică încrederea cetățenilor și a firmelor în perspectivele economice, care la rândul ei stimulează activitățile economice și creșterea PIB.
PSD Hunedoara