Meniu Principal

Sprijin pentru Aninoasa

Împreună cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, m-am întâlnit astăzi cu primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, și cu locatarii blocurilor cu risc seismic ridicat, ale căror locuințe trebuie urgent consolidate, astfel încât să nu mai prezinte pericol pentru familiile care locuiesc acolo.
Suntem preocupați în permanență de siguranța oamenilor, dorim să le asigurăm cele mai bune condiții de viață, iar în acest sens Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă lansează în această lună ghidurile de finanțare pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, programe finanțate prin PNRR, pe Programul ”Valul renovării”.
Orașul Aninoasa, al cărui buget local a fost mult diminuat prin închiderea exploatării miniere, (în 2006) are mare nevoie de acești bani, astfel încât oamenii să se poată întoarce în cel mai scurt timp, în siguranță, la casele lor.
I-am prezentat primarului Nicolae Dunca această schemă de finanțare nerambursabilă și, de asemenea, am discutat și cu oamenii strămutați temporar în ”taberele” de construcții modulare, astfel încât să vedem de ce mai au nevoie și să-i asigurăm încă o dată de întregul nostru sprijin și susținere.
Guvernul României este alături de ei și lucrează pentru a rezolva cât mai repede problema siguranței blocurilor vechi de colonie, afectate de seismele resimțite și în Valea Jiului.
În acest timp, pentru familiile strămutate temporar au fost asigurate aproape 50 de containere de locuit, racordate la utilități.
Țin să le mulțumesc și celor care au lucrat la montarea acestor construcții modulare, astfel încât oamenii din Aninoasa să fie în siguranță până când imobilele vor fi reabilitate seismic. De asemenea, îi mulțumesc prefectului Călin Petru Marian pentru întreaga preocupare și pentru faptul că s-a aflat în repetate rânduri în mijlocul locuitorilor din Aninoasa.


« (Stirea anterioara)