Meniu Principal

Spovedania lui Florin Vrăjeală

Încearcă să pară calm, binevoitor. Este însă ușor să-i simți disperarea. Știe că-și joacă ultima carte. Așa că a devenit, acum la sfârșit de mandat, un fel de ”primar al tuturor devenilor”. Mimează că le ascultă păsurile, promite soluții și, cel mai important lucru, ne tot vorbește de niște vinovați. Face live-uri, face turul televiziunilor și arată cu degetul spre oricine. Spre orice. Numai spre el, nu.

Ați observat că toată lumea este de vină pentru dezastrul din Deva ? Numai Florin Oancea, nu ?

La fiecare ieșire virtuală, are momente când, scrâșnind din dinți, agitat, Oancea arată cu degetul. Spre constructori, spre Dumnezeu sau spre dușmani imaginari. Joacă o piesă de prost-gust în fața unui public căruia îi jignește inteligența. Există însă un lucru foarte important despre care Oancea evită să le vorbească devenilor: despre bani. Despre milioane de euro dispărute în buzunarele unor firme pe care acum mimează că le dă pe mâna DNA-ului. Despre salariul de 4.000 de euro lunar, încasat degeaba de Berbeceanu timp de trei ani și care acum a dispărut din peisaj. Despre cum a ajuns firma soției sale să lucreze sub antrepriză la obiective de investiții din Deva. Despre calitatea execrabilă a lucrărilor din oraș, despre mizerie, despre întuneric, despre Polivalentă, despre bugetul ANUAL  de 80 de milioane de euro al Devei care dispare în neant.

Bani. Enorm de mulți bani. Sunt atâția bani, încât Deva nu ar trebui să aibă probleme cu reparații de străzi, iluminat public, curățenie.. Și totuși, Deva arată mai rău ca niciodată. Atunci, unde s-au dus atâția bani ? Și mai ales, cine răspunde ?

Florin Vrăjeală zis și Oancea zice că el nu are nicio vină. Dar uită să ne spună că „în pixul lui” și al lui Berbeceanu au stat toți banii.

Este ultima lună de spovedanie pentru Florin Vrăjeală…….