Meniu Principal

Sorin Marica: Românii din Diaspora se pot înscrie pe listă pentru a vota

Românii din străinătate se pot înregistra de duminică, 28 iulie, pentru votul prin corespondență sau pentru votul în secții mai aproape de domiciliul sau reședința lor, la alegerile prezidențiale, anunță AEP. Înscrierile încep la 12.00, ora României, și vor dura până pe 11 septembrie.

Începând de duminică, 28 iulie 2019, site-ul www.votstrainatate.ro este disponibil tuturor alegătorilor români care doresc să se preînregistreze pentru a vota prin corespondență sau pentru a vota într-o secție de vot din afara României.

Au început înscrierile online pentru votul din străinătate

Cei ce intenționează să voteze, într-o secție din străinătate, au de completat un formular on-line cu informații precum numele și prenumele, CNP-ul, statul și localitatea în care doresc să îşi exercite dreptul la vot.

“Românii de pretutindeni au dreptul de a-și alege viitorul președinte. Astfel dacă locuiţi peste hotare puteşi vota prin corespondență sau la secția de votare. Iar dacă doriți să votați prin corespondență, va trebui să completați un formular on-line cu numele, prenumele, CNP-ul și adresa de domiciliu sau reședința în străinătate, la care doriți să vă fie trimise documentele de votare prin corespondență. În plus, va trebui să atașați o copie a documentului de şedere – eliberat de autorităţile străine, și una a actului de identitate“, a precizat Sorin Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.

„După finalizarea procedurii de preînregistrare pe portal, alegătorul va primi un e-mail de control, pe care trebuie să-l confirme, în caz contrar validarea înregistrării neputându-se realiza. Precizăm că validarea înregistrării alegătorului din străinătate se face de către AEP, în termen de 5 zile de la confirmarea, de către acesta, a email-ului de control”, arată reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Potrivit unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie, a anunțat AEP.

 

Maria Hogman« (Stirea anterioara)