Meniu Principal

Sorin Marica: PRO România Social-Liberal se va opune măsurilor de austeritate

Până în 16 octom­brie, partidele ar tre­bui să-şi desemneze candidaţii pentru ale­gerile parlamentare ce vor avea loc în 6 de­cem­brie

PRO România și ALDE se unesc. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal și acesta se dorește a fi o adevărată forță de opoziție.

Referitor la alegeri, Sorin Marica crede că, din păcate, PSD nu a vrut și nu vrea să fie un partener în opoziție față de președintele Iohannis și de guvernarea PNL. Cele două partide, Pro Rromânia și ALDE, nu au însă timpul necesar pentru a termina fuziunea înainte de alegerile parlamentare programate la 6 decembrie, așa că la alegeri candidații ALDE vor participa pe listele Pro România. Propoția negociată la locurile eligibile pentru alegerile parlamentare va fi 60% Pro România și 40% ALDE.

“De 7 luni auzim aceleași lucruri : “Să vă spălați pe mâini și să fiți precauți – Guvernul gestionează foarte bine pandemia – nu e nicio problemă să organizăm alegeri – de vină e Parlamentul”.

Și de 7 luni ne este din ce în ce mai rău”, a subliniat Sorin Petru Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.
„Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a spus Victor Ponta.

 Sorin Marica: Noul partid are ideologie social-liberală și își propune să lupte împotriva abuzurilor PNL

 Partidul PRO România Social-Liberal se formează prin fuziunea dintre PRO România și ALDE. Președinții celor două formațiuni își asumă rolul de lideri ai opoziției constructive și se angajează să lupte împotriva măsurilor greșite pe care le ia Guvernul PNL.

“Noua formațiune își dorește să devină a treia forță politică, în măsură să ajute la salvarea României din criză și să protejeze drepturile câștigate de români. PRO România Social-Liberal se va opune măsurilor de austeritate și va propune soluții concrete în baza experienței de bună guvernare a celor doi foști premieri. De asemenea, PRO România Social-Liberal va avea o viziune liberală în ceea ce privește economia, în domeniul educației, sănătății și drepturilor salariale”, susține deputatul Sorin Marica.

Victor Ponta: Cred că putem să construim o alternativă capabilă să se opună Guvernului PNL

„ Nu putem să continuăm asa. În spatele crizei medicale vedem criza economică, criza din educație, agricultură, din toate domeniile importante. PRO România anunță principalele direcții de luptă împotriva Guvernului PNL – USR – PMP – UDMR. Și suntem bucuroși dacă Președintele Călin Popescu Tăriceanu și toată echipa ALDE vine alături de noi în acestă bătălie pentru România.