Meniu Principal

Ilie Toma: Iohannis dă vina pe români și pe PSD pentru toate relele

PSD condamnă categoric gravele derapaje antidemocratice ale lui Iohannis și denunță vehement comparația pe care acesta a făcut-o între PSD și pandemie. Este inadmisibil modul în care Iohannis terfelește instituția prezidențială și insultă grav milioanele de români – membri, simpatizanți ori votanți ai PSD.

Este inadmisibil ca un președinte dintr-o țară democratică să compare un partid, votat de milioane de români, cu o boală care a îngrozit planeta. Iohannis acționează ca un deplorabil activist de partid, protejând guvernul PNL ale cărui decizii au dus la agravarea crizei medicale, la creșterea numărului de decese și a numărului de îmbolnăviri și care este artizanul jafului dovedit de Curtea de Conturi și anchetat de DNA.

Astfel că, în încercarea disperată de a-i spăla pe Orban și gașca sa de hoți și incompetenți, Iohannis dă vina pe români și pe PSD pentru toate relele.

În realitate Iohannis este direct responsabil pentru criza din sănătate, pentru criza economică și socială în care se găsește România, pentru că a tăcut și a acoperit jaful făcut de PNL în timpul pandemiei – Iohannis și guvernul său au eșuat total în combaterea pandemiei. Tot Iohannis și guvernul său au deschis școlile fără a asigura toate măsurile de protecție și au ținut cu dinții să fie alegeri, în aceleași școli nepregătite pentru pandemie.

PSD consideră că Iohannis și guvernul său sunt de vină că, deși sunt de 10 luni la guvernare, nu mai există stocuri de Remdesivir, medicament esențial în tratarea coronavirusului și sunt vinovați pentru dispariția de multe luni de zile a banalului Euthyrox din piața românească ori a insuficienței vaccinurilor pentru banala gripă de sezon. De asemenea sunt vinovați că achiziția de ventilatoare a ajuns pe masa DNA și nu în spitale, unde trebuia.

Liderul PSDMarcel Ciolacu, a catalogat săptămâna trecută, ca fiind „groaznic de grețos” faptul că Guvernul și președintele Klaus Iohannis dau vina pe români pentru răspândirea masivă a coronavirusului, după conferința de presă în care șeful statului a zis că „sănătatea este atacată de Covid-19, iar societatea este atacată de PSD”.