Meniu Principal

Sorin Lavric, senator AUR: “Ligia Deca, demisia!”

Evaluarea națională din acest an a confirmat, încă o dată, faptul că proiectul de țară “România Educată” a fost doar o simplă butaforie, folosită de trădătorul de la Cotroceni pentru a păcăli electoratul să-i mai acorde dreptul de a face excursii de lux, pe banii și cheltuiala românilor.

În timp ce pentru avioanele și excursiile de lux ale lui Klaus Iohannis guvernul României a investit zeci și sute de milioane de euro, educația a rămas același domeniu subfinanțat, unde profesorii au salarii mizere, iar elevii învață încă după o serie de metode rudimentare, fără nicio legătură cu noile realități ale societății.

Nu este de mirare, deci, că în acest an la Evaluarea Națională au fost obținute doar 65 de medii de 10, acesta fiind cel mai mic număr din ultimii 3 ani (comparativ cu anul 2023 când au fost obținute 429 medii de 10 și anul 2022 când au fost 221 de medii de 10), iar ministra Educației, Ligia Deca, nu pare că are de gând să-și prezinte demisia de onoare.

O țară fără educație este o țară fără niciun viitor, iar partidul Alianța pentru Unirea Românilor trage un semnal de alarmă și solicită ca educația să fie tratată ca un domeniu prioritar de securitate națională. Vulnerabilizarea și destabilizarea țării prin distrugerea sistematică a bazei educaționale a actualelor și viitoarelor generații de elevi trebuie să înceteze de urgență.