Meniu Principal

PETRILA: Pregătiri pentru Opera Nights

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de primul gong al Festivalului de operă în aer liber Opera Nights, ediția a X-a, 2024, sunt evaluate locațiile de spectacol, inedită fiind, din acest punct de vedere, Exploatarea Culturală Petrila.
Pe 19 iulie 2024 aici va avea loc spectacolul Rock’n’Opera, considerat potrivit pentru un amplasament total neconvențional, dar validat de public cu un an în urmă, când a fost prezentată cantata Carmina Burana de Carl Orff, în prezența unui public de peste 500 de persoane.
Pentru un plus de confort al publicului spectator, având în vedere și faptul că în acest moment locația nu permite lucrări ample de reamenajare, urmând să fie reabilitată pe baza unui proiect complex, finanțat din fonduri europene, am decis ca esplanada de la intrare să fie folosită pentru spectacolul din acest an.
Cum spuneam și într-o postare anterioară, tot ce ne dorim este timp frumos! Să sperăm că îl vom avea, în caz contrar spectacolul va avea loc în sala Teatrului Dramatic “Ion. D. Sîrbu” din Petroșani!
Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara