Meniu Principal

ȘOIMUȘ: Mihai Irimie anunța încă din luna octombrie 2016 falimentul comunei

Într-un articol publicat în 17 octombrie 2016 pe site-ul ziarului Gazeta de dimineață, primarul Mihai Irimie, anunța falimentul comunei Șoimuș.  Anunțul făcut de Mihai Irimie venea la o lună și jumătate după ce Ministerul Fondurilor Europene înștiința Primăria Șoimuș că a pierdut contractul de finanțare pentru rețeaua de alimentare cu apă în satele din comună. Practic, Mihai Irimie, îi pregătea pe locuitorii comunei Șoimuș pentru ce avea să urmeze. Concret, la numai două săptămâni după ce Mihai Irimie le spunea celor din Șoimuș că a băgat primăria în faliment, presa locală „detona bomba” :  Proiect european ratat de primarul liberal Mihai Irimie

Irimie le-a cântat locuitorilor din Șoimuș piesa: Vinovat e PSD …  

În anunțul din 17 octombrie 2016, făcut de Mihai Irimie acesta nu spune niciun cuvânt despre pierderea fondurilor europene, cu toate că știa despre acest lucru fiind înștiințat de reprezentații Ministerului Fondurilor Europene . ” În conformitate cu prevederile Contractului de finanțare, Autoritatea de Management pentru POS Mediu a reziliat de plin drept Contractul de finanțare( cu Primăria Șoimuș n.r)  începând cu data de 29.08.2016”,  se arată în răspunsul oficial al Ministerului Fondurilor Europene obținut de jurnaliștii de la Hunedoara Liberă.

Mai mult, încercând să-și ascundă incompetența în gestionarea unui proiect european Mihai Irimie arunca vina asupra lui Laurențiu Nistor.  ”Sunt credite contractate în 2007, știu că este vorba despre reparații la un drum, un cămin…sunt de pe vremea domnului Nistor. Singuri nu avem cum. Sunt foarte mulți bani și deja nu mai pot să le duc. Am avut 90 de miliarde de lei, din care am plătit cam jumătate, dar nu mai avem cum”, motiva  Mihai Irimie,  sprijinul de 6 milioane de lei ( 60 de milarde lei vechi) pe care Primăria Șoimuș îl solicita Ministerului Dezvoltării.

Această declarație făcută în luna octombrie 2016 vine în contradicție cu o altă declarație făcută de Mihai Irimie în luna februarie 2015, când spunea că primăria Șoimuș mai are un credit la bancă de doar 1,5 milioane de lei.

Practic, Mihai Irimie își pregătea terenul pentru ceea ce avea să urmeze…

Hunedoara Liberă -1noiembrie 2016:  Proiect european ratat de primarul liberal, Mihai Irimie

La începutul lunii noiembrie jurnaliștii de la Hunedoara Liberă făceau public răspunsul primit de la Ministerul Fondurilor Europene în care se preciza că fondurile europene destinate lucrărilor la rețeaua de apă din comuna Șoimuș au fost retrase.

După ce a apărut știrea respectivă Mihai Irimie a încercat să dea vina pe constructor despre care spunea că „încearcă să arunce o imagine negativă asupra primăriei”.  Și atunci ca și acum edilul comunei Șoimuș povestea de o acțiune în justiție asupra constructorului de la care aștepta un răspuns. Răspuns pe care l-a primit de fapt și care era nefavorabil Primăriei Șoimuș.

După care a urmat un întreg scandal cu acuzații pe bandă rulantă făcute de administratorul firmei de construcții la adresa primarului Mihai Irimie și o serie de denunțuri pe la DNA.

Mihai Irimie supărat pe principalul său contra-candidat

Astăzi, Mihai Irimie este supărat pe Romulus Berindeie   principalul său contra-candidat, că aduce în spațiul public discuția despre proiectul european ratat de Mihai Irimie.  Despre milioanele de euro pierdute și despre împrumuturile făcute de Primăria Șoimuș pentru a acoperi această pierdere. Este supărat că această temă de campanie a ajuns să fie discutată și dezbătută de cetățenii comunei Șoimuș.

În ceea ce-l privește pe Mihai Irimie , explicațiile acestuia sunt tot mai lipsite de logică. Mai mult, cronologia declarațiilor lui Mihai Irimie care au avut loc până când informația privind pierderea fondurilor europene a fost făcută public, arată foarte clar că edilul comiunei le pregătea locuitorilor din Șoimuș o poveste. O poveste din care să reiese cât de bun gospodar este el și cum alții sunt de vină pentru modul în care a gestionat un proiect european.

Iulian Stroia

 

 

 

. .